Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Kabongo yoksa Roshi var: Ama nereye kadar!

2023-03-23 11:49:00
1664 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Play-off hattını yakından ilgilendiren karşılamada sahaya seyircisinden yoksun çıkan Sakaryaspor, Bodrumspor'u zor da olsa mağlup etti ve 3 puanın sahibi oldu.
 
Puanını 46'ya yükselten temsilcimiz play-off yolunda yerini sağlamlaştırdı.
 
Bodrumspor maçının zor geçeceğini tahmin etmiştik ama uzun süre 10 kişi oynayan rakibe karşı da bu kadar pasif bir futbol sergilemeyi beklemiyorduk.
 
Celal Dumanlı maçın 39. dakikasında kırmızı kart gördü ve kalan uzun sürede takımını 10 kişi bıraktı.
Kırmızı karttan sadece 4 dakika sonra Nalepa'nın harika asistinde Roshi bu kez şansızlığını kırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
 
Geçtiğimiz Samsunspor maçında çok fazla fırsat tepen ve Sakaryaspor'u adeta puandan eden Roshi bu kez hem golünü attı hem de oyunu ile sahanın yıldızı oldu.
 
İlk yarıda topa daha fazla sahip olan gol yollarında etkili olan ve rakibi kendi ceza sahası içine yaklaştırmayan bir Sakaryaspor takımı vardı.
 
Ama ikinci yarının başı ile birlikte bambaşka bir durum ortaya çıktı. İkinci 45 dakikaya çok hızla başlayan Bodrumspor oldu.
 
Sakaryaspor'un savunmadaki zaafiyetinden yararlanan ve rakibini eksik yakalayan Bodrumspor, üst üste pozisyonlara girdi ve topu çok hızlı bir şekilde ceza sahamızın içine getirmeyi başardı.
 
50. dakikada ise Kenan Özer'in harika serbest vuruş golüyle durumu eşitlediler ve 1-1 oldu.
Takımımızın dengesi bu golden sonra bozuldu.
 
Sahada kim 10 kişi kaldı belli değil.  Bir frikik golü takımın dengesini bu kadar mı bozar.
Sanki biz 9 kişiyiz, Bodrumspor 11 kişi oynadı.
 
Hele ki Gökdeniz Bayraktar'ın skor 1-1 ' iken kaçırdığı bir pozisyon var Aman Allah'ım evlere şenlik...
Top ağarla buluşsa bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik. Allah korudu!
 
Belki oyun olarak Bodrumspor bize üstünlük kuramadı ama biz de hiç rakibimize karşı reaksiyon gösteremedik. Bazı sekanslarda güzel işlere imza attık ama bazen de bazı anlarda takım böyle oynarsa play-off da şansımız çok az olur dedik.
 
Roshi dışında tüm takım durağan oynuyor. Çok hareketsizler. Dribling yapıp adam eksilten oyuncumuz çok az. 
Nalepa'nın dönmesi takıma ivme kazandırdı.
 
Ama yine de Kabongo'nun olmaması hücum anlamında takımın üretkenliğini çok derinden etkiliyor.
Ümit Kurt'un yokluğunda Donkor ve Çağlayan tandemiyle sahaya çıktık. Ama bu iki oyuncuda Ümit Kurt kadar topu oyuna iyi sokabilme özelliğine sahip değil. Özellikle Kabongo'nun ve Ümit Kurt'un takıma dönmesiyle bazı açıklarımızın kapanacağını ümit ediyorum.
 
Sol bek Bülent'in yeteneğinin  yeterli olmadığını düşünsem de mücadelesi ve hırsı ile elinden geleni yapıyor. Bu çalışma azminin karşılığı, Allah tarafından gol ile ödüllendirilmesi oldu. Hücum anlamında bir sol bekin sağ kanattan gelişen bir atakta ceza sahası içinde bulunması  çok ama çok olumlu ve doğru bir davranış.
 
Bir önceki yazılarımda orta sahanın merkezinde forma şansı bulan oyuncular ile ilgili fikrimi anlattım. Maalsef çok ama çok yetersizler. Miloseviç bu performansı ile değil ilk 11'e kadroya bile giremez. Nalepa'nın gelişi takımımızı hareketlendirdi. Dimitrov ve Oğuzhan Akgün tam bir hayal kırıklığı. Belki de bu iki oyuncunun yetenekleri bu kadar...
 
Burak Süleyman'ın ise ilk 11 de başlaması gerekirdi. Oğuzhan Akgün ve Dimitrov'un bu oyunundan sonra Taner hoca, Burak Süleyman'ı yedekte oturtma gibi bir hatayı bir daha yapmaz. Mehmet Akyüz'ü oyundan çok erken çıkarttı. 1-1'den sonra oyuna girecek forvetimiz yoktu. Çok da ihtiyacımız olan dakikalar vardı. Mehmet Akyüz'ü oyunda tutsa 1-1 den sonra Mehmet Akyüz-Sakho ikilisi ile oynayabilirdik. Rakip 10 kişiyken forvet çıkarıp forvet almak ve henüz 45. dakikada bunu yapmak hiç mantıklı değil.
 
İlk yarı biz oynadık, ikinci yarı ise 10 kişi kalan Bodrumspor daha iyi oynadı. İkinci yarı Roshi'nin asisti ile gelen ikinci gole kadar temsilcimiz organize olmaktan çok uzak ve silik bir görüntü çizdi.
 
Bir sonraki mücadele Eyüp karşılaşması. Sahamızdaki karşılaşma seyircisiz oynanacak. Eyüpspor'u mağlup edebilirsek az da olsa ikincilik için şansımızı zorlamış oluruz. Bu denli güçlü takımlarla test maçına çıkmamız bizim play-off eşleşmeleri öncesi gücümüzü ve neleri daha iyi yapmamız gerektiğini gösterecektir.
 
Kalın sağlıcakla Mustafa Anzele...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
AHMET 1 yıl önce2023-03-23 13:28:19

BİRİNCİ LİĞ İLK YILINI Bİ ŞEKİLDE KAZAIYOR

2
-0

Diğer Yazıları

Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden