İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Maçın kahramanı kalecimiz olmamalı! Cihan yıldızlaştı, Sakaryaspor öyle kazandı...

2023-08-17 19:39:15
626 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Geçtiğimiz sezon play-off' da Göztepe 'de elenen ve bu sezon geçen yıla göre daha iyi bir kadro kuran temsilcimiz Sakaryaspor, sezonu Göztepe  deplasmanında Manisa da açtı. 

Karşılaşmanın büyük bir bölümü oyun olarak ev sahibi Göztepe'nin üstünlüğüyle oynanmış olsa da skor olarak tek gol Sakaryaspor'a bu maçlık yetti. Bu maçlık diyorum çünkü beni hiç tatmin etmedi. Henüz sezon başı diyeceksiniz. Evet doğru. Ama sadece bize değil, herkese sezon başı.

 Göztepe takımı o kadar çok pozisyona girdi ki ama bir o kadar da beceriksiz kaldılar. Tabi ki Cihan'ın hakkını verelim. Kaleci Cihan, geçen sene bıraktığı yerden devam ediyor. Kalesini yine gole kapattı ve panter kesildi.

 Göztepe kadar tabi ki  maalesef yeşil-siyahlılarımız  gol pozisyonuna giremedi. Ama bölüm bölüm topa iyi sahip olup, sakin kalın rakip yarı alanda boşluk aradık.

Bizim de az da olsa girdiğimiz pozisyonlar var. Ama benim dikkatimi çeken ve önemli bulduğum girdiğimiz pozisyonları bir kenara bırakıp biz neden bu kadar çok pozisyon verdik buna bakmalıyız. Şampiyonluğa oynayan bir takım 3 maçta vereceği gol pozisyonlarını 1 maçta vermemeli. Savunmamız ile orta alanımız arasında çok kopukluk vardı. Rakip hücum oyuncularına karşı daha temaslı oynamalıyız. Oyuncularımızın savunmada doğru pozisyon almaları gerekir.

Tek tek oyuncularımızın ilk maçtan performasını değerlendirip eleştiri de bulunmayı doğru bulmuyorum. Birkaç hafta geçmeli. Takımın uyumu yakalaması gerekir. Sonra ise performansı yeterli olmayan oyuncular biraz daha netleşir.

Hücum hattımızdan bahsedelim. Dino fiziğine oranla gayet süratli. Atletik bir yapısı yok. Fazla kilosu var. Fakat son vuruşları çok iyi. Nerede ne zaman bulunması gerektiğini çok iyi biliyor. Gol vuruşunda ise kalitesini çok net konuşturdu.

Gelelim Del Valle'ye, aman diyeyim. Yakarsın bizi. Bir daha sakın yapma. Attığı tekme net kırmızı. Maçın hakemi vermedi, VAR ise karışmadı. Kırmız kartı atladır. Orta da pozisyon yokken öyle bir tekme atılmaz. Tecrübeli futbolcuya yakışmadı. 

R.Muhammed'in kırmızı kartı ise pozisyon gereği oldu. Kasıt yok. Ama karar bence doğru. Direkt kırmızı gördüğü için 2 maç aramızda olmayacak bu üzücü oldu. Ama asıl üzen Kasongo oldu. Kasongo kalitesine yakışmayacak bir şekilde maçın son dakikalarında topu ağlara gönderemedi. Atsa fişi çekicekti ama çok acemi davrandı

İlk maçı geride bıraktık. Şimdi rakip iç sahada Gençlerbirliği. Daha iyi bir oyunla kazanmalıyız. Maçın kahramını kalecimiz olmamalı.

Toplam şutta, isabetli şutta, rakip ceza sahasında topla buluşmada ve topa sahip olmada Göztepe karşısında geride kaldığımız bir maçta 3 puanı almak şansla birlikte sevindirici. Önemli bir 3 puan aldık ve lige galibiyetle başladık. 

İlerleyen haftalarda oyunumuzla birlikte oyuncularımızı da tek tek değerlendireceğim yazılarımda olacak. Girişi biraz kısa tutalım. 

Sağlıcakla kalın.
Mustafa Anzele

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlanmıştı; Ferni patlamış
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)