ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakaryaspor un TFF ye ve eksiklerine rağmen iyi futbolu sevindirdi

2024-01-29 11:36:52
477 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Sakarya Haber köşe yazarı Mustafa Anzele Kocacenk, Sakaryaspor'un TFF'ye ve eksiklerine rağmen iyi futbolu sevindirdi! Kazanamasakta umutluyuz, konusunu değerlendirdi.
 
Geçtiğimiz hafta Sakaryaspor, Gençler Birliği maçında hakem İlker Yasin Avcı'nın verdiği kasıtlı yanlış kararlar sonrası hak etmediği bir sonuçla sahadan mağlup ayrılmıştı.
Hakem İlker Yasin Avcı ve VAR'da ki sözde hakem grubu iyi niyetli olmadıklarını çok net göstermişlerdi.
Maç sonu hakem İlker Yasin Avcı'nın elini sıkmadığı için kırmızı kart gören Murat Cem, küfür etmemesine rağmen hakem raporuna küfür etti diye yazınca 3 maç ceza aldı. 
Donkor'un  topu aldığı tertemiz müdahale sonrası alakası olmayan bir penaltı kararı ve Hasan'ın da itirazı sonrası anlamsız bir şekilde kırmızı kart görmesi, 4 maç cezalı duruma düşmesini gerçekten üzülerek takip ettik.
TFF'nin Sakaryaspor'a yüklü miktarda para cezası vermesi, resmen bir operasyon yapıldığının kanıtı haline geldi.
 
Sakaryaspor bu hafta ise Ümraniyespor'a konuk oldu. Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile Kupa da karşı karşıya gelen Ümraniyespor, özellikle ilk 45 dakika iyi bir oyun sergilemişti.
Sakaryaspor, Ümraniye karşısında oyunun hakimiydi ve aynı zamanda daha fazla pozisyona girdi. Top bizi sevmedi ve kaleci Abdulsamed'i geçmekte de oldukça zorlandık. 
Sahadan 1-1 beraberlik ile ayrıldı. Kart cezalısı ve sakat oyuncularımıza rağmen iyi futbol oynayıp, geriye düşüp sahadan 1-1 lik skorla ayrılmak mutlu etti diyebiliriz.
 
Mücadeleye top rakipdeyken 5-4-1 dizilişi ile top bize geçince ise 3-4-3 dizilişi ile başladık. Kanat beklerinde Bülen Uzun ve Oğuz görev aldı.
Hızlı bir hücumda kalemizde ilk gördüğümüz pozisyon ağlarla buluştu ve 1-0 geriye düştük.
Oysa ki golden hemen önce Burak Süleyman iki kez kaleci AbdulSamed'i geçmedi. Maçın kırılma anıydı.
Ümraniye kalecisi Abdulsamed çok fazla kurtarışa imza attı. Hem Burak Süleyman'dan hem de Roshi'den etkili şutlar geldi.
 
İlk yarıyı 1-0 geride tamamlamışken, maçın son dakikasında beraberlik golü bulduğumuz mücadeleyi 3 stoperle bitirmek doğru değildi. Biraz daha cesaretli olmalıyız
Erdi, Donkor ve Çağlayan'dan birini çıkarıp orta sahaya bir isim alıp merkezde daha kalabalık bir hale gelebilirdik.
 
Rotman ve Simon ikilisi savunmada olumlu işler yapsa da hucum anlamında kısır kaldırlar. Bu da çok normal. Murat Cem'in olmaması etkiliyor.
 
Roshi'nin oyundan çıkmasına anlama veremedim. İlk yarı takımın en etkili ve olumlu işler yapan ismiydi. Çok şaşırdım ve son derece yanlış bir karar.
Aynı zamanda Roshi, Burak Süleyman'a göre daha etletik ve daha iyi son vuruşlara sahip. 9 numarada da Roshi denenebilirdi.
9 numara yerine Burak Süleyman'ın 10 numara bölgesinde takıma daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum.
 
Maç içerisinde Tuncay Hoca'dan daha fazla varyasyon beklerdim. Del Vale formsuzdu yavaş kaldı ve çok top kaybetti. 
Ama yedek kulübesinde eliniz güçlü değilse yıldız oyuncular biraz daha fazla sahada kalmalılar.
 
Dino oyuna girdikten sonra iyi işler yaptı. Fiziksel olarak da hazır gibi Elindeki tek 9 numara o. Neden o zaman Burak Süleyman ile başlıyorsun.
9 numara da Dino, 10 numarada Burak Süleyman en mantıklı tercih olabilirdi.
Maçın sonunda ikili mücadele sonrası Dino'nun sakatlanması ise büyük bir şanssızlık oldu.
 
Dimitrov oyuna girdikten sonra hiçbir varlık gösteremedi. Ama çok klas bir gole imza atınca bütün eleştirileri unutturdu.
Bu oyuncu grubu ile şampiyonluk zor. Takıma yine de merkez orta sahaya takviye şart. Kasongo'nun ve Dino'nun da sakatlığını düşünürsek bir forvet alınmalıdır.
Bir cümle de kaleci İbrahim'e. Kalesinde pek pozisyon olmadı ama yine de bana güven verdi.
 
TFF'den gelen yağmur gibi cezaya rağmen, sakatlıklara rağmen bu kadar eksikle keyif veren bir futbol oynayıp üç puana bu kadar yakınken bir puana yetinmek üzüyor.
Temsilcimiz yeşil-siyahlılar bütün istatistiklerde Ümraniye karşısında üstünlük kurdu.
 
Saygılarımla Mustafa Anzele...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlanmıştı; Ferni patlamış
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)