Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

SİYASETİ,DEVREMÜLKE ÇEVİREN MÜSLÜMANLAR

2019-01-18 17:31:41
1583 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

En büyük siyasetçi;liderimiz,önderimiz Hz.Muhammed'dir.(s.a.v.) Tarihin derinliklerinden gelen siyasi stratejileri çok iyi tahlil etmemiz gerekir. Mekke dönemini çok iyi analiz etmeden,bu günü değerlendirmemiz asla mümkün olmayacaktır.
 
Sonra Medine dönemi...Ardından Mekke'nin fethi.Ve gelelim yakın tarihe.Bize ait ne varsa,tümü periyodik olarak katledildi.
 
Ancak şunu söyleyebilirim:İslam tarihini,Osmanlı tarihini ve özellikle Yakın tarihi(İnkılap Tarihi) bilmeden;ülke yönetimi ve günümüz yöneticileri hakkında yapılan tüm yorum,eleştiri ve değerlendirmeler; ya yanlıştır ya da eksiktir.
 
Bu ahval üzere,klişeleşmiş birkaç monoton ve soyut eleştiriden öteye gidemeyiz.Beka sorunu yaşadığımız bu günlerde;"meleklerin dişi mi,erkek mi olduğu" üzerinde yapılan tartışmalar ve aykırı mahvillerle "Dirsek Teması" ya da çürük İP'lerden örgü örme çalışmaları beyhudedir.Bu da,birbirine sürtünen iki demire benzer.Her ikisi de aşınmaktan kurtulamaz.Bu gün Müslümanların yaşadığı en acı ve talihsiz handikap bu olsa gerek.Diğer kesime sözüm yok,olamaz da.Onlar zaten görevlerini icra ediyor.
 
Bu değerlendirmeme karşı çıkan Müslüman kesim varsa eğer;
Ya bir partinin müridisiniz,
Ya tarihi bilginiz yok,
Ya sabırsızsınız,
Ya da kötü niyetlisiniz.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden