ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

SATRANÇTA “YEM” OLAYI VE RAKİBİN HEZİMETİ

2015-08-03 00:00:00
2081 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU


Sevgili Dostlar. Çok iyi bir satranç ustası değilim. Ama yendiğim çok iyi ustalar var. Satrançta en iyi savunma taarruzdur.Yapacağınız hamlelerin en az 5-6 veya 8-10 hamle ilerisini muhakeme etmek zorundasınız. Yoksa 1-2 hamle ile oyun kurarsanız sonuç “hüsran” olur.

8-10 Hamle sonrasını hesaplarken ve kesin mat etme yolunda ilerlerken, bazen kaleyi veya veziri bile feda ederek çok mat etmişimdir. Rakip ,veziri almakla heyecana kapılır ve ufukta gözüken hezimeti anlayamaz. İş işten geçmiştir. Şah ve Mat……Vezirin ne anlamı kalmıştır.

HDP seçimlere girdi. Başta Paralel Yapı ve CHP’nin beyaz Türklerinden emanet oy aldı. Bunu Selocan da itiraf etmiştir. Bu emanet oylarla barajı %13 ile aşarak havalara girdi.80 tane militanı meclise soktu. Osman Baydemir’i kürsüde gördük. Savaşı kazanmış bir kahraman edası ile adeta şov yaptı. Yani “KALEYİ” kaptı.(!)

Çözüm süreci ile köylerine dönen, bölgeye gelen turistlerle ve sporcularla canlanan ekonomi ve huzur ortamının tadını alan halk, bu son günlerin sıkıntısını çok daha iyi değerlendirecek. Hayvancılık , tarım, piknik sefaları ve güven dolu temiz bir havanın tadını çıkaran halk, inanın dostlar HDP’ye gerekli dersi verecektir. Çözüm süreci %80 amacına ulaşmıştır.Bundan geriye dönüş mümkün değil. Taşlar yerinden oynadı ve dengeler yeniden kuruluyor .Bu nedenle HDP, kamuoyu araştırmaları ile ciddi bir oy kaybına uğradığı çok açık ortada.

Sabırlı olmamız gerekli. Gelecek günler çok daha iyi olacak. Kesinlikle Kasım’da seçim var.2015 yılı kaybedilen bir yıl olarak tarihe geçecek. Satrançta buna “VEZİR” diyelim. Kale ve vezir gitti.

Ama usta oyuncular böyle herde çok zaman MAT ettiklerini bilmenizi isterim. Ve göreceksiniz Sevgili dostlar. ” ŞAH VE MAT” sesini bizzat Ustanın gür sesiyle BALKONDAN duyacağız, Allah’ın izni ile....Selam ve Dua ile Hayırda Kalın.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ağır yaralanmıştı, ölüm haberi geldi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)