İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Muhtarların Serzenişi

2014-12-03 00:00:00
1471 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Bir düşünün bir köyün seçilmişi yani muhtarı var ama yapılan veya yapılacak olan hizmetlerden haberi olmuyor.

Haberi olmuyor yerine haber verilmiyor dersek daha doğru olur.

Bilindiği gibi Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve muhtarlar bir araya gelmiş ve sorunları direk iletme fırsatı bulmuşlardı.Ancak toplantı düşünüldüğü gibi olmadı çünkü muhtarlar belediye hizmetlerinden büyükşehir ve belediyeden memnun olmadıklarını dile getirince istenilen toplantının dışında gelişmeler yaşandı.

Daha önce yazdığım yazılar nedeni ile bazı meclis üyeleri beni arayarak bize hiç zaman vermedin biz daha yeni bir ekibiz ve sel felaketinden dolayı işler istediğimiz gibi gitmedi dediler. Meclis üyelerine sonuna kadar katılıyorum ancak bilmedikleri yada bilemek istemedikleri bir şey var.

Gelişen ve büyüyen Türkiye ile birlik gelişen ve büyüyen bir Akyazı istiyorlar.

Şimdi bir düşünün yaklaşık 8 aylık bir belediye başkanı ve meclis üyeleri şimdi onlardan bir şey beklemek bence de doğru değil amma vatandaşın beklentilerine karşılık verilmeli. Seçimlerde neredeyse tüm belediye başkan adaylarının demeçlerinin tamamını biliyorum.

Yine toplantıya dönelim Dedeler Mahe Muhtarı Mehmet Aydın “Muhtarlık olarak Akyazı Belediyesine bir sürü dilekçe verdik şu ana kadar hiçbir yol kat edemedik. Dedeler mahesi dere içinde. Madenler mahesi dedelerin üstünde olduğu için her hangi bir yağmur ve kar yağısında bizim dereler kaldıramadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Derelerin menfezlerin ve yolların yapılması gerekiyor. Ben bu konuları dile getirmek istedim belediye olarak mahemize hizmet bekliyoruz” dedi.

Taşyatak Muhtarı Hakkı Kahveci, “Şimdiye kadar belediye tarafından yapılan hiçbir işte muhtar olarak haberimiz olmuyor. Köye büyük şehir bir ekip gönderiyor Akyazı belediyesinin de haberi yok. Benimde haberim yok. Bu köyün önceliği nedir öncelikle ne olmalı. Bunu en iyi köyde yaşayan olarak ben bilirim. Bir araya gelerek bunları hep beraber tespit etsek iyi olur” dedi.

Yongalık mahe muhtarı Kenan Selvi "üç gün önce Yongalık mahesi ile yazlık mahesi arası bağlantı yolunda meydan gelen su borusunun patlaması sonucu yolda heyelan meydana geldi. Bende olayı Saski ye bildirdim. Kendileri herhangi bir işlem yapamayacaklarını büyükşehir belediyesine haber verdiklerini ne zaman yolu yaparsalar o zaman su bağlantısını yapacaklarını belirti.  Patlayan su borusu köyün değil Akyazı’nın. Cuma gününden beri yolumuz 50 metrelik heyelan halinde Yazlık Mahesi ile yol irtibatımız kesildi. İşe giden var hastası olan var. Halk muhtar olarak bizi arıyor bizleri sıkıştırıyor" dedi

Mahe muhtarlarının bu serzenişlerine Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın verdiği tepki ise bir hayli ilginç oldu. Akcan “Göreve geldiğimiz yedi ay içerisinde hangi mahenin acil bir sorunu olmuşsa belediye olarak müdahalemizi yaptık. Sel zamanı biz olay yerinde iken muhtarlar kendi köylerinde olmalarına rağmen olay yerine bizden son geldiler. Bir Allah’ın kulu diyemez ki bizim çok acil işimiz vardı da belediyeden hiç kimse ilgilenmedi. Ben bunu kabul etmem. Eğer öyle bir şey varsa belediyede çalışan bütün adamların yerlerini değiştiririm bunu da yaparım. Şimdiye kadar haber verilen veya yaşan tüm olaylara müdahale edilmişti. Hangi maheye ne zaman ne iş yapıldığı tek tek yazılıdır. Şimdiye kadar yağmur çok yağdı. Kar yağışı bekliyoruz. Sizleri buraya toplamamızın nedeni bizlerden ne istiyorsunuz. Yapılması gerekenler eksikler nelerdir tespitini yapmak için bir araya geldik. Biz belediye olarak işimiz biliriz görevimizi de hakkıyla yerine getiririz. Bize güvenin” dedi.

Dedi demesine ama Muhtarların toplantıdan pek memnun ayrıldığını söylememiz mümkün değil. Hasan Akcan seçim çalışmalarında verdiği sözlerden biri de seçimlerin hemen ardından tüm mahelerin gezileceği ve yapılması gerekenlerin ve sorunların listeleneceğiydi. Ancak bu da yapılmadı.

Demek oluyor ki idarecilik ile yöneticilik arasında dünyalar kadar fark var.

Allah’a Emanet Olunuz.

Ferhat Sağlam

saglamisler@gmail.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)