Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

İHLASLI CAHİLLER

2014-05-20 00:00:00
3495 OKUNMA

Levent SERDAR

13 yaşlarında bir çocuk, bu üçüncü yılı amansız hastalığının izleri üzerinde. Hala kemik erimesinin pençesinde. Bu yüzden acı var yüzünde. Yürümeyi bir daha öğrenmeye çalışmakta. Binaların duvarlarına tutunarak adım adım ilerlemekte. Namaza heveslenmiş, alnını zorlanarak değdiriyor secdeye. Akyazı büyük caminin içinde yine bir sütunun ardında. Ondan destek alarak yürümekte. Namaza duracak tekbir alıyor, bir taraftan niyet etmekte. Sonra omuzlarında bir el! Tutmuş sıkıca. Sarsmaya başlıyor, sarsıldıkça ağrıdan gözleri yaşarmakta. Arkasına dönüp bakınca. Bir amca! Sakarı göğsünün hizasında. Bağırıyor o çocuğa namazımı mundar ettin. Ben namaz kılarken önümden geçtin. Çocuk acıdan savunamıyor bile kendini, görmedim diye mazeret belirtemiyor. Sadece acı gözyaşları yanağından birer birer süzülmekte. Ardından bir tokat! Alnının çatında. Bunun tek şahidi olan Allah her şeyi görmekte. Yıllar geçiyor zaman devranı döndürmekte. Karşılaşıyorlar aynı mekanda. Amca yaşlılığın getirisiyle bir taburenin üstünde. Namaz için yine aynı camide. Gerisi bende saklı kalacak hesap mahşerde sorulacak.

Oysa niyet namaz kılmaktı. Namaz kulluğun bir göstergesi emre olan itaatti. Samimiyetin yani ihlasın göstergesiydi. Ama ne için samimiyet gösterdiğini bilmeyen. Bazen camide bir tokat bazen çoluk çocuğun olduğu bir alanda bomba. Bazen de masumların bulunduğu otobüste intihar eylemcisi. Afrika’da çocuk yaştaki kızları ganimet olarak kaçıran haydut. Afganistan’da Peygamber çölde yaşamış, öyleyse orman olmasın bu yerde deyip, gördüğü her ağacın katili olan bir cani oluyor. Bütün bu kişiler, sözüm ona ihlaslı olduklarını ilan edip Müslüman’ım diyenlerden oluşuyor.  Yahudilerin ihlaslı olan gurubu Siyonizm çatısı altında Müslüman masumları katlederken. Budist ihlaslılar Myanmar’da çocuk ve kadın yakıyorlar. Hıristiyan ihlaslılarda haçlı ordusu kurup bazen cami kundaklıyor kimi zaman Nazi olup fırınlara insan atıyorlar yada Bosna'da toplu mezarları kıydıkları canlarla dolduruyorlar. Bunları birbirinden ayıran tek şey mensubu olduklarını iddia ettikleri dinlerinin adı. Yoksa hepsinin ortak özelliği ihlaslı cahiller olmaları. ihlaslılar yani samimiler sorsanız hepsi inançları gereği ölümü göze alarak bu eylemleri yapıyorlar.

ihlas ancak salih amelle bir arada anlam bulur.  Salih amel içinde kulaktan dolma bilgilerle değil asıl kaynak Kuran ve sünnetle buluşarak olur. Örneğin Resullulah namaz kılarken torunları Hasan ve Hüseyin'in oyun için,  mübarek sırtına çıktıklarını onların düşmemeleri için kalkmalarını beklediğini sonra onları sevgiyle kucakladıklarını öğrenmek gerekir. Bir masumu öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eş tutulduğunu yada kıyametin koptuğunu bile görseniz elinizde ki fidanı dikiniz, buyuran peygamberi anlamak gerekir. Salihat olmazsa tek başına samimiyet sizi ihlaslı cahil yapar

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran