Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

CANLI VE RUHSUZ HAYVAN PAZARLARI

2015-12-22 00:00:00
2105 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Ahlak, namus, şeref, haysiyet ve utanma duygularının çukurlaştığı bir dönemin ;çekilmez sıkıntılarını, ben şahsen izleyerek yaşıyorum. Gün geçtikçe güven, barış, kardeşlik, sevgi ve akrabalık ilişkileri törpülenerek dibe vurma noktasına gelmiş bulunuyor. Kadına şiddet, cinayet, tehdit, cinnet getirme ve boşanma davaları gün geçtikçe artmakta.


SEKİZ KÖŞELİ AHLAKSIZLIK

Cahiliye dönemi sihirbazlarının, günümüz versiyonu olan kahpe medyadan bahsediyorum. Bu şer medyası kanalizasyonlarında icra edilen “Evlendirme Programları”nı izliyorsunuz. Stüdyoyu kerhaneye dönüştüren bu program; sekiz köşeli ahlaksızlık ve utanmazlık örneği sergiliyor.
     

KADIN TİCARETİ

Bu programa katılan birkaç kişiyle görüştüm. Programın asıl amacı reyting ve para kazanmak olduğunu ifade ediyorlar. Kadın ticareti yapanların cirit attığı yerler olduğu, ifade edilen kriterlere göre kadınları hazırlayan şebeke, tam bir tezgah kurduğunu söylüyorlar. Yani tamamen iki yüzlülük, ciddiyetsizlik, sömürü çarklarının döndüğü ve milyonların karşısında kadın ve erkek gurur ve haysiyetinin ayaklar altına serildiği, rezil bir program. 
   

 İHALEYE ÇIKAN KADINLAR


Siz hiç duydunuz mu, bir sarrafın ya da kuyumcunun malının reklamını yaptığını? Hayvan Pazarlarını ara sıra geziyorum. Bu pazarlarda bağıranları, malının reklamını yapanları çok gördüm. Mal pazarlarında bu durum gayet normaldir. Namuslu bir kadın milyonların karşısına çıkıp “KOCA” aramaz. Bu değerlendirmem erkekler için de geçerlidir. Açıktan ihaleye çıkan kadın, birkaç erkek talibi karşısında hünerlerini sergilemeye çalışıyor. ”Elektrik” kablolarının döşendiği ve bu kablolardan geçen cereyanın “voltajı” üzerinden bir de locadan “yorum” alarak tam bir kolektif ihale ortamı oluşturuluyor. İhalede ki kriterler son derece yalın ve bir o kadar da aldatıcı.


AK PARTİ HÜKÜMETİNE SESLENİYORUM

                                                                                                                            
Ey RTÜRK ve yetkili merciler. Bu  ırz, namus, şeref, haysiyet, din, vatan ve şeref düşmanlarından hesap sormayacak mısınız? Bunlara “DUR” demeyecek misiniz? Kurulan bu “İnsan Pazarlarında” yapılan “parasal pazarlıklara” artık tahammül gücümüz kalmadı. Aile yapımız türbülansa uğradı. Bu konuda Ak Parti Hükümetinden en öncelikli beklentimiz bu olsa gerek. Bir daha ki seçimde oyumu kullanırken, bu makalemi hiç unutmayacağım. Ve eğer ömrüm vefa ederse, seçimden bir hafta önce aynen bu sayfada yayınlayacağım.
                            

ASGARİ ÜCRET                                                                                        

Asgari ücretten önce, asgari ahlak ölçülerinin seviyesini yükseltelim. Yol, köprü, okul ve her türlü fiziki hizmetler güzel. Ama bu hizmetleri koruyacak, yaşatacak ve çoğaltacak ahlaklı bir aile ve nesil daha önemli olsa gerek. Unutmayınız ki, bıçak eşkıyanın elinde cinayet aracı; doktorun elinde neşterdir. Sizi önce Allah’a, sonra Kanuni Sultan Süleyman’a şikayet ediyorum. Selam, Sevgi ve Dua ile. Yalnız Allah’a emanet olunuz.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden