ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

İdeolojiler mi Hizmet mi ?

2015-09-22 00:00:00
1305 OKUNMA

İdeolojiler , birçok kişinin peşinden koştuğu , koşuşturduğu , uğrunda zamanını harcadığı , ailesinden , dostlarından ve yakınlarından daha üstün tuttuğu , tabiri caizse insanlarda tam anlamıyla aslında akıl tutulmasına yol açan sözde fikir ve düşünceler. Bireyler sahip oldukları bu ideolojileri sayesinde bütün hayatlarını bile onun doğrultusunda dizayn etmekten de geri kalmıyorlar.  Peki sebep ne ? Düşünülmesi gereken soru bu.!!! Cumhuriyet tarihinden hatta ve hatta daha öncesinden oluşturulan  bu fikir akımlarının hadi biraz bencillik yapalım önce kişinin kendisine ve sonra da bu güzel vatanımıza , ne faydası oldu ya da olacak. Cevap basit kocaman bir hiç. Ve daha da ötesi bizi birbirimizden uzaklaştıran , ötekileştiren , bir ve beraber olmaktan uzak tutmaktan başka hiçbir işe yaramayan içi boş ama bomboş düşünce düzmecelerinden başka bir şey değil. Hadi bu ülkeyi karıştıralımın modernize  edilmiş yolundan başka bir tarifi yok bunun.

   Yıllarca ülkemizde bunun sıkıntıları , zorlukları yaşandı , darbeler yapıldı.Solculuk dendi , sağcılık dendi, ülkücülük dendi.Söylendi hep söylendi. Hala söylenmeye devam ediyor. Ama kime nasıl bir fayda sağlıyor, bu ülkeye ne gibi faydalar sağladı diye bir soru sorsak .Biliyorum ki herkes biliyor bu sorunun cevabını. Hiç , Hiç.Hiç.Koca bir hiç.

   Ve ne yazık ki bu seçim dönemlerinde de oy verilen partileri de maalesef  bu içi hiçbir zaman doldurulamayan ideolojiler belirliyor.  Askıda kalan bir diğer soru da işte bu .İdeolojileriniz mi yoksa gerçekten hizmet etmek isteyenler mi? Bu soruyla biraz kafalarımızı meşgul etsek sanki doğruyu yakalamamıza faydası olacak gibi.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Okul müdürü ile müdür yardımcısına saldırı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Şimşek Halı Yıkama