İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı

26-11-2015 17:03:09 - AKYAZI
Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı

Sahipsiz sokak hayvanları ile mücadeleye devam eden ve rehabilitasyon çalışmalarını aralıksız olarak yürüten Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ekipleri bu mücadelenin ilçemiz genelinde bilinçli olarak yapılabilmesi ve vatandaşların da belediye ekiplerine bu konuda yardımcı olmaları için vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu

Özgür Adımlar

Sokaklarda sıkça rastladığımız sahipsiz sokak hayvanlarına karşı insan olarak bizlerinde sorumluluk sahibi olmamız gerektiğini hatırlatan Sağlık işleri Müdürlüğü ekipleri, belediye ye ulaşan her türlü sahipsiz sokak hayvanı ile ilgili ihbar ve şikayetleri dikkatle değerlendirdiklerini ve takip ederek çalışma yürüttüklerini belirterek,  başıboş bırakılan aşısız yada küpesiz fark edilmemiş, hasta, yavru, sahipsiz sokak hayvanlarını belediye sağlık işleri müdürlüğü ekiplerine bildirilmesi konusunda vatandaşlara hatırlatmada bulundu.

Sağlık işleri Müdürlüğü olarak ekiplerinin asıl amacının sahipsiz sokak hayvanlarını tamamen toplayarak sokaklardan ve doğal yaşamlarından uzaklaştırmak olmadığını belirten Sağlık işleri Müdürlüğü yetkilileri yapılması gerekenin rehabilitasyon çalışmaları yapılmış hayvanların üremelerini kontrol altında alarak, bakıma ihtiyacı olan yavru yada hasta hayvanların ise barınaklarda tedavi, rehabilitasyon ve bakımlarının yapılarak tamamen düzelmesi sağlandıktan sonra  yeniden doğal yaşamlarına bırakmak olduğunu ifade ettiler.

Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkileri vatandaşlara hitaben yaptıkları sağduyu çağrısında, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa istinaden sokak hayvanları ile ilgili; toplama ve barınağa götürüp rehabilite etme amacıyla yapılacak çalışmalar sırasında, tasmalı da olsa köpek sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına köpeklerini bağlamalarını sokağa başıboşça salmamalarını, kendi bahçelerinde bakmalarını eğer serbest bırakmaları gerekiyorsa kendi evinin bahçesine salıvermelerini ve dışarıya kaçmalarına engel olmalarını tasmasız dolaştırmamalarını önemle rica ediyoruz. Aksi halde sahibi olduğunuz köpek başıboş köpek muamelesi görebileceği uyarısında bulunuyoruz. Bakılamayacak köpeklerin sokağa bırakılması yerine tekrar yuvalandırılması amacıyla vatandaşlarımızın belediyemiz sağlık işleri müdürlüğüne başvurarak barınak konusunda yardım almalarını istiyoruz. Kimlik ve ruhsat kayıtları yapılmamış olan köpek sahiplerinin de acilen Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini önemle hatırlatır, bu konuda tüm vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını temenni ederiz " dediler.

Güven Yapı
Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı
Ürdüç
Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı
Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı
Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı
Sağlık İşleri Müdürlüğünden Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Sağduyu Çağrısı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
9 yıl önce2015-11-27 16:14:58

Bu dünyada bizim insan olarak ne kadar yaşama hakkımız varsa diğer canlılarında yaşama hakkı var..Benim köpeğimi de zehirleyerek öldüreni ALLAH a havale ediyorum..İnşah o hayvanın ölürken çektiği acıyı onu zehirleyende çeker..

1
-0
9 yıl önce2015-11-27 14:03:11

kedi köpekten şikayet edenler yeni mahe ulu caminin ordaki duruma baksın sonra herine şükretsinler kapımızın önüne ne bir sedir ne bir halı koyabiliyoruz kediler yatıp pisleyip doğurup gidiyor kapı acamıyoruz eve giriyorlar komşumuz besleyip iyice evcilleştirdiğinden hayvanlarda normal görüp her eve kapıya girmeye başladılar onların suçu yok ama bizim suçumuz ne?? onun gibi bir komşuyu barındırmak galiba...

0
-0
9 yıl önce2015-11-27 13:17:54

duyarlı vatandaşa seslenen kişiye sesleniyorum .ben hayvanları cok severim kirac olup besliyemediğimiz içinde çok mutsuzuz ailece ben bağlı ve bakımlı hayvanlarla ilgili bir yorum yapmadım .başıboş gezen okula giderken evladıma saldıran hayvanlardan bahsettim .yazımdan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız anlamadım ama evladımdan değerli ve kıymetli hiç bir canlı olamaz .yorumumu dikkatlice okuyup tekrardan değerlendirmenizi rica ediyorum.köpeğiniz içinde ayrıca çok üzüldüm ama başı boş gezen köpeklerle ilgilenilmezken bağlı köpeği zehirlenmesinide aklım almadı...

3
-0
9 yıl önce2015-11-27 12:20:36

Bu hayvanlar toplansalar dahi aşılanıp, kısırlaştırılıp, sokağa bırakılmak zorundalar. Veya alternatif olarak ilaç ile öldürülmek zorundalar. Barınakta bakılmak diye bir durum olamaz, kafeslerin içinde ölümü bekletmek, öldürmekten çok farklı değil. Hayvanları kısırlaştırıldığında zaten sakinleşiyorlar. Bunun yanında bir sürü paralar verilerek alınıp, sonra sokağa atılan köpekler var. Asıl sıkıntıyı oluşturan da bu hayvanlar zaten. Yani ne olursa insanoğlundan oluyor.

0
-0
9 yıl önce2015-11-26 20:19:05

bu haber tam anlamıyla duygularıma tercuman oldu .çocuklarımız okula korkuyla gidiyorlar .lütfen ilgili ve yetkili kişilerden madanoğlu okulu çevresindeki köpekleri güvenli bir şekilde hayvan barinağına yerleştirmelerini rica ediyorum .kesinlikle köpekleri sevmiyen bir insan değilim .şimdiden teşekkürler.

6
-1
9 yıl önce2015-11-27 08:16:47

Duygularına tercuman olan vatandaşımıza sesleniyorum...!O hayvanlarında canı var Cenab-ı Allah'ım onlarada can vermiş...Hangi vicdansız bahçemdeki köpeğimi zehirlediyse ahirette hasabını verir inşah...Evladım gibi bakıp 7 senemi verdiğim köpeğimi bir çırpıda zehirlediler,bu konuyu yargıya taşıyacağım bunu yapanlar hesap vermeliler..Köpek bile olsa bir can bu kadar ucuz olamaz..yazıklar olsun bunu yapanlara hakkım varsa haram olsun...belediye yetkilileri sokak köpeklerini kısırlaştırıp uygun bir barınağa yerleştirebilir buna saygım var..Amaevcil bahçede tasması olan ve aşısı olan köpekleri zehirleyen herkesin karşısında yasal haklarımı arayacağım bunu da bilsinler...

3
-4
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)