10 K Grup
Ellidört Park

DURMAK YOK!

2014-08-26 00:00:00
1756 OKUNMA

Erhan ERDEM

Cumhuriyet tarihinde ilk kez cumhurbaşkanı milletin üstün iradesiyle belirlendi. Şimdi sıra devir teslim törenine geldi. İki gün sonra gerçekleşecek olan devir teslim törenine yaklaşık 60 ülkeden temsilci katılacak. Temsilcilerin 5’i devlet başkanı, 9’u cumhurbaşkanı, 8’i başbakan düzeyinde olacak. Devir teslim törenin gerçekleşeceği 28 ağustos günü bütün dünya seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Erdoğan’ın köşke çıkışına tanık olacak. Türkiye demokrasi yolunda attığı büyük adımlarla dünyaya örnek teşkil ediyor. Şüphesiz bu güzel adımlar hep milletin iradesiyle oluşmuştur.

Daha nice güzel ve aydınlık günler bizleri beklerken Türkiye tüm dünyada adından söz ettiriyor. Bütün dünyanın gözlerinin Türkiye üzerinde olduğunun farkındayız. Bundan 12 yıl önce güzel ülkemiz dünyanın çoğu yerinde tanınmıyordu bile oysa bu gün neredeyse bütün ülkeler, ülkemizden bahseder durumda. Türkiye neredeyse bir asırlık yolu 12 yılda geldi ve bütün dünya bu emin adımların neticesindeki yükselişimizin tanığı oldu. Artık dünyanın herhangi bir yerine gittiğimizde itibar görüyoruz, devlet büyüklerimiz itibar görüyor, iş adamlarımız itibar görüyor, vatandaşlarımız itibar görüyor…

Biz yüzyıllar boyu adaleti, hakkı, medeniyeti, barış ve sevgi içinde yaşamayı dünya ya öğretmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bu günde bizlere yakışan budur. Dünyanın neresinde olursa olsun, söz konusu karşımıza alacağımız kim olursa olsun zalimden yana olmayacağız. Bizler güzel bir kültürün mirasçılarıyız bu mirasa sahip çıkmak zorundayız. Bizim kültürümüzde zalimin karşısında, mazlumun yanında olmak vardır. Bütün dünya zulme sessiz kalırken Türkiye zalimin her zaman karşısındadır.

Türkiye bu gün küresel anlamda dünyaya meydan okur durumda olduğunu görüyoruz. İçeride ve dışarıda Türkiye’yi engellemek isteyenler hangi yola başvursalar başarısız oldular. Türkiye hedefleri doğrultusunda hız kesmeden yoluna devam ediyor. Orta doğuda büyüyen bir güç istemeyen dünya güçleri ve onların içerideki maşaları her gün çirkin planlar içerisine girdiğinin farkındayız. Ülkemiz bütün bu kirli planlara meydan okudu ve okumaya devam edecek.

Yeni Türkiye cümlesini çokça duyuyoruz. Yeni Türkiye, demokrasisi güçlenen, ekonomisi güçlenen, tüm dünyada kendinden söz ettiren büyük Türkiye demek, yüzyıllar boyu hüküm süren büyük bir medeniyetin yeniden uyanışı demek.

Yeni Türkiye yolunda her gün yeni adımlar atılıyor. 2023 hedeflerine hızla yaklaşılıyor. Ülkemiz, bundan 12 yıl önce krizlerin pençesinde iken bu gün krizlere meydan okuyor ve 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmayı hedefliyor.

Aslında bu bile başlı başına nerden nereye geldiğimizi gösteriyor. Türkiye artık vesayetlerin, faiz lobilerinin, dış güçlerin ve onların maşalarının yönettiği bir ülke değildir. Artık Türkiye, millet iradesinin yönettiği, büyük bir dünya ülkesi olma yolunda hedeflerine hız kesmeden yürüyen ülkedir.

Sağlıcakla ve Esenle kalın...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)