Marmara Göz
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

NELER OLUYOR…

2014-06-20 00:00:00
1849 OKUNMA

Erhan ERDEM

Her gün farklı bir olay oturuyor ülkemizin gündemine Türkiye oldukça zor bir süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken Türkiye hedefleri doğrultusundaki çalışmalarından ödün vermeden yoluna devam ediyor. Yeni Türkiye yolunda, her gün yeni adımlar atılıyor, her gün yeni devasa projeler hayata geçiriliyor, ekonomi büyüyor, faizler düşüyor, enflasyon ve işsizlik sorunları çözülüyor. Türkiye hedeflerine doğru yılmadan giderken bununla birlikte artık dünyada dengeler değişmekte ve öyle görünüyor ki birileri bu durumdan rahatsız oluyor bu yüzden Türkiye’nin büyümesini engellemek adına yoğun çaba sarf ediliyor. 

Acımasızca saldırıyorlar, milli değerlerimizi hedef alarak her gün yeni tahrik oyunlarıyla bizi birbirimize düşürmeye çalışmaktalar. En hassas unsurlarımızı hedef alıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır da askeri garnizon içerisinde bir hain tarafından bayrağımız indirildi. Bu saldırı kesinlikle karşılıksız kalmamalıdır ama burada asıl mesele bu saldırıdaki amaç neydi? Birilerinin bayrağımız üzerinden siyasi istismar malzemesi kazanmasıydı amaç. Nitekim öylede oldu birileri çıktı bayrağımızı şu ya da bu indirdi dedi başka biri çıktı alnının çatından vurulmalıydı dedi. Peki vurulsaydı ne olacaktı? Doğu ve güneydoğu Anadolu da o hainin cesedi üzerinden siyasi istismar sağlanacaktı ve yine tahrik kampanyaları başlayacaktı. Evet o hain vurulmadı bu gün ise bunun üzerinden tahrikler sürdürülmekte. Elbette bayrağımızı indirtmeyiz şanlı al bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacaktır bayrağımızı indirme cüretini kendinde bulan hainlerden bunun hesabı en ağır şekilde sorulmalıdır ve bu saldırının arakasında her kim ya da kimler varsa bunun bedelini ödemelidir. Bu hususta ülkemiz böyle zor süreçlerden geçerken halkımız bu tahriklere gelmemeli ve tüm bu olaylar karşısında akl-ı selim bir duruş sergilemelidir.

Yine geçtiğimiz günlerde IŞİD tarafından 100 e yakın vatandaşımız esir alındı. Bu durumdan bile siyasi istismar sağlamaya çalışanları gördük. Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmadan kurtarmaya yönelik politikaların eleştirildiğini gördük oysa asıl önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliği olmalıdır. Bu olayların siyasi malzeme olarak kullanılması oldukça üzücü bir durumdur.  Bu olaylar üzerinden tahrik kampanyaları yürütenleri, ülkemizin başına kötü bir olay geldiğinde bunu fırsat olarak görenleri ve bu olayları siyasi istismara dönüştürerek milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalışanları bu millet affetmeyecek. 

Önümüzde cumhurbaşkanlığı secimi var. 10 ağustos 2014 tarihinde milletimiz cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gidecek ve cumhuriyet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanı milletin iradesiyle seçilecek şüphesiz millet iradesi her şeyin üzerindedir. Bazı partiler adaylarını açıkladı bir çatı adayı da mevcut. Muhalefet yoğun çırpınışları sonucunda Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak açıkladı çatı adayı olarak adlandırdılar fakat temelsiz çatının bir işe yaramayacağı hususunu unuttular. Çok fazlada söze gerek yok aslında 10 ağustos ta millet en doğru cevabı sandıkta verecek.

Seçim öncesinde, ülkemizi hedefleri yolunda ilerlemesine engel olmak isteyen unsurlara millet olarak pirim vermemeliyiz. Ülkenin, güven huzur ve istikrarına zarar verecek davranışlardan kaçınmalı ve tahriklere gelmemeliyiz. Bu ülke hepimizin ve vatandaş olarak ülkemizin, geleceğine, istikrarına ve tüm milli değerlerine sahip çıkmak en başta görevimizdir.

Sağlıcakla ve Esenle Kalın…

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Silahlı saldırıya uğramıştı, ölüm haberi geldi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

MAHMUT