ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Yurt Dışında Deniz Tatili Nerede Yapılır

30-05-2017 14:07:45 - YAŞAM
Yurt Dışında Deniz Tatili Nerede Yapılır

Ülkemizde sıcakların bastırmaya başladığı şu günlerde yaz tatili hayalleri şekillenirken,

Hardal Burger Akyazı

Bir yandan da Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi yaz aylarına gelen uzun tatil fırsatları da turizm sezonunu canlandıracak.

Yurt içindeki fahiş fiyatlar sebebiyle, deniz kum güneş üçgeninde tatilini yapmak isteyenlerin önünde güzel bir fırsat olarak yurt dışında deniz tatili yerlerigeliyor. Her zevke ve bütçeye uygun alternatifler başta Avrupa kıtası olmak üzere, Asya, Afrika, ve Amerika’da sıralanıyor.

Cennet Koylarla Avrupa Tatili

Akdeniz kadar Adriyatik, Baltık denizi ve okyanus kıyıları ile Avrupa’nın birçok bölgesi turizm sezonunda oldukça canlı. Ülkemizden özellikle tercih edilen yakın destinasyonlar içinde bulunan Yunan adaları, Atina, Selanik, Halkidiki sahilleri gibi seçenekler sadece Ege’nin mis gibi sularında keyif yapmak için değil, aynı zamanda Yunan mutfağı lezzetlerinden oluşan yunan yemeklerini yemek için de büyük bir fırsat.

İtalya, İspanya ve Fransız rivierasının Akdeniz boyunca uzanan sahilleri her zaman olduğu gibi Avrupa’nın en gözde bölgelerini oluşturuyor.

Vizesiz Tatil İmkanı ile Deniz Keyfi

Yur dışına çıkarken vize derdi bulunanlar ya da bu işle ilgilenmek istemeyenler için Türkiye’den vizesiz gidilebilecek ülkelerimdada yetişiyor. Bu ülkelerin başında gelen Tayland eşsiz koyları, uygun fiyatları ve enfes iklimiyle her derde devâ. Tek sorunu nispeten uzak olan Tayland’ın yine vizesiz ancak yakın seçenekleri içinse Balkanlar öneriliyor. Karadağ’In Kotor ve Budva gibi şehirleri başta olmak üzere Balkanlarda birçok seçenek bulunmakta.

Orta Doğu’da ise İsrail, Mısır, Ürdün gibi ülkeler Kızıldeniz’in eşsiz su altı yaşamını da gözler önüne serdiği için tatilciler için bambaşka bir keyif olarak akla geliyor.

Alternatif birer seçenek olarak da Kuzey Afrika’nın Akdeniz kıyıları geliyor. Tunus, Fas ilk başta düşünülen seçeneklerken öncelikle deniz keyfi yapılan günün hemen ertesinde çöl safari yaparak, birbirinden farklı keyifleri deneyimlemek mümkün. Bu konuda yazılarını okuduğumuz kesfetsene.com seyahat blogunun da favorilerinden olan bu bölge, herkes için her bütçeye ve zevke uygun alternatifler sunuyor.

ks Seçenekler

Elbette sayısız pahalı destinasyona ek olarak birden fazla ülke gezerek tatil nasıl yapılır, nerede olur diyenler için de cruise turları seçenekleri bulunuyor. Dünya’nın her yerinde, her bölgesinde yüzen şehir kıvamındaki gemilerde efsanevi bir tatil yapma imkanı birçok kişinin gözdesi.

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks