İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

TOPRAKLAMA ÖLÇÜMÜ NEDİR

31-07-2017 16:17:52 - YAŞAM
TOPRAKLAMA ÖLÇÜMÜ NEDİR

Toprağın içinden geçen elektrik akımına toprağın verdiği tepki toprak direnci olarak adlandırılır.

Özgür Adımlar

Topraklama ölçümünün yapılması ise son derece hayati bir önem taşır. Çünkü mühendislerin toprakla ilgilendikleri en önemli husus toprağın direnci ve direnç seviyesidir. Olası bir elektrik kaçağında insanların hayati tehlikeye girebilir ve bu topraklama yapmanın, yapılan topraklamanın da kontrol edilebilmesinin önemini bir kere daha ortaya koyar.

Teknik her sistem gibi, topraklama tesisatı da periyodik olarak kontrol edilmeli ve varsa arızalar giderilmelidir. Periyod olarak da en az yılda bir defa topraklama sisteminin kontrol edilmesi uygundur. Ancak yer değiştirebilen makinelerde daha sık bir kontrol sağlanmalı ve altı ayda bir konu ile ilgili yetkili elektrik mühendisi topraklama ölçümünü ve muayeneyi gerçekleştirmelidir. Kanuni bir zorunluluk olan topraklama ölçümü, keyfe keder yapılamaz ve düzenli takipleri yapılması gerekir.

Bu kadar önemli bir konuyu titiz çalışma prensibi ile gerçekleştirerek, hemen her aşamada kaliteli hizmet anlayışını da ön plana çıkaran Loft Enerji, ankara topraklama ölçümü denilince akla gelen ilk firma olmaktadır. Bilindiği üzere, gerekli ölçümler Çalışma Bakanlığı tarafından istenmekte ve bu işlemler bakanlığın müfettişleri ve TSE yetkilileri tarafından kontrol görmektedir. Bu ölçümler ise, TÜRKAK yani Türk Akreditasyon Kurumu tarafından pek çok prosedürlerden geçerek belirlenen, akredite olmuş laboratuvarlarından kalibre edilen cihazlar ile yapılması gerekir. Bu hususta, son derece etkili bir çalışma sürdüren Loft enerji, benzerleri arasından hızla sıyrılarak kendine iyi bir yer bulmuştur.

Topraklama sistemlerini kontrol ederken, topraklamanın yeterli olup olmadığı ve etki düzeyi araştırılırken, Voltmetre Ampermetre Metodu kullanılır. Bu metotta da ölçümler için kullanılan asıl prensip, güç kaynağı olan hangi cihaz olursa olsun, üretilen ve sisteme uygun değerlerdeki akım, elektrik kaçağı olmaması, çarpılmaların yaşanmaması amacı ile 1 elektrot yardımıyla toprağa verilir, ardından da başka bir elektrot da kullanılarak devre tamamlatılır.

Siz de en güvenilir topraklama ölçümünü yapmak istiyorsanız, Ankara’daki ilk adresiniz ankara topraklama ölçümü denilince de akla ilk gelen firma Loft Enerji ‘ye yolunuz mutlaka düşmelidir.

UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)