ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Temmuz 2018 Konut Fiyatları

27-08-2018 14:21:33 - YAŞAM
Temmuz 2018 Konut Fiyatları

Flatfy - uluslararası emlak arama motoru, 37 ülkede resmi gayrimenkul istatistik hizmeti veren

Özgür Adımlar

ve özellikle konut fiyatları üzerinde detaylı araştırmalar yapan, güvenilir bir veri kaynağıdır. 

Türkiye’de Temmuz ayında şehirden şehire değişen konut fiyatı istatistiklerini en doğru ve güvenilir şekilde bulabileceğiniz Flatfy raporlarını kullanarak size ayrıntılı bir rapor sunumu gerçekleştireceğiz. Flatfy - uluslararası emlak arama motoru, 37 ülkede resmi gayrimenkul istatistik hizmeti veren ve özellikle konut fiyatları üzerinde detaylı araştırmalar yapan, güvenilir bir veri kaynağıdır. Flatfy, raporlarını tablolar ve grafikler üzerinden sunarak anlaşılır hale getirmeyi amaçlayan bir oluşumdur. Bu yazımızda Flatfy’ın sunduğu anlaşılır tablolar üzerinden bazı yorumlar yaparak Temmuz 2018 konut fiyatları ortalamalarını şehirlere göre kıyaslayacağız. Bu kıyaslama, hem ev sahibi olmak isteyenler hem de yatırım yapmak isteyenler için oldukça yararlı bir karşılaştırma niteliği taşıyacak.

tr.Flatfy.com tarafından hazırlanan yukarıda gördüğünüz grafikte gösterilen fiyatlar ortalama bir apartman dairesi fiyatlarıdır. Grafiği yorumlamak gerekirse, en yüksek apartman dairesi fiyatlarının İstanbul’da olduğunu görürüz. Fiyatlar İstanbul’da 250 bini aşan bir ortalamaya sahip. Bu da tahmin edebileceğiniz üzere epey yüksek bir oran. Türkiye’nin daha güney kesimlerine gittiğimizde Gaziantep karşımıza çıkıyor. Gaziantep konut fiyatı ortalama olarak 150 bin ile 200 bin arası olarak hesaplanmış durumda. Bu da İstanbul’a göre en az 100 bin daha düşük bir para anlamına geliyor. Türkiye’nin konut fiyatları hızlı artan şehirlerinden biri olan Mersin ise konut fiyatları olarak 200 bin TL’ye epey yakın bir ortalamaya sahip. Ankara ise başkent olmasına rağmen sahip olduğu görece düşük fiyatları ile grafikte dikkat çekiyor.

Yukarıda gördüğünüz grafik, şehirlerin apartman dairesi fiyat ortalamalarının odalara göre ayrılmış halidir. Özellikle aileler için oldukça güzel bir olanak olan dört odalı evlerin en pahalı olduğu şehir çok çok yüksek bir oranla Gaziantep. Diğer kategorilerde oldukça düşük fiyatlara sahip olan bu şehir listede çok dikkat çekiyor. Örneğin Gaziantep tek odalı ev fiyatlarında en düşük ortalamaya sahip: 106 bin TL. Tek odalı evlerde en yüksek ortalama ise İstanbul’a ait: 210 bin TL. İki odalı evler nispeten çok yükselişte değil. 262 bin tl ile İstanbul birinci sıradayken, 245 bin ile onu İzmir izliyor.

UB Group
Temmuz 2018 Konut Fiyatları
Ürdüç
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup