10 K Grup
Toprak Turizm

Tarihi geçmişiyle gezilecek yerler araştırmaları

29-04-2019 17:48:09 - YAŞAM
Tarihi geçmişiyle gezilecek yerler araştırmaları

Hardal Burger Akyazı

Kuzey yarım kürede yer alan Türkiye, dört mevsimin yaşandığı harikalar diyarı bir ülkedir. 4 farklı mevsimin yaşandığı bir ülke olması ülkemizi gezmek için uygun bir alana çevirmektedir. Geçmişi çok eskilere dayanan Türkiye’de, ilk yerleşimin ortalama 12 bin yıl öncesine dayandığı bilinmektedir. Mezopotamya gibi birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış olan Türkiye gezilecek yerler bakımından zengindir. Tarihi esintileriyle beraber Sakarya gezilecek yerler listesi özel olarak hazırlanmış ve tüm 81 ile ait gezi rehberi hizmeti araştılmaktadır.

Tarihinde birçok medeniyetin yaşamış olması tarihi mekanlar bakımından zengin olmasını sağlamıştır.



Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, ülkede yaşayan yarı göçebe yarı yerleşik milletlerin varlığının en güzel göstergesidir. Neolotik ve Kalkolitik dönemlerden kalmış Konya’daki Çatalhöyük dünya çapında değerli bir mekandır. Dünya ve Anadolu’nun geçmişine dair izler bulmak, izleri takip ederek geçmiş hakkında bilgi edinmek isteyenler ülkemizin antik kentlerini ziyaret edebilir. Doğal Güzellikleriyle Türkiye Gezilecek Yerler Ülkemizin iklim olarak ılıman bir iklime sahip olması, doğal güzelliklerin bol olmasına neden olmuştur. Türkiye gezilecek yerler bakımından zengindir. Zenginliğini görmek ve yaşamak isteyenler neredeyse her ilde gidecek birden fazla yer bulacaktır. Ankara Şereflikoçhisar’a yaklaşırken ışıldayan Tuz Gölü harika bir mekandır. Beyaz görüntüsüyle kar ve buzu andıran Tuz Gölü en popüler olan doğal güzelliklerdendir. Antalya’da bulunan Manavgat Şelalesi, güzelliğiyle ünlüdür. Kuşadası’na yakın, Aydın ili sınırları içinde bulunan Dilet Milli Parkı, dünyada cenneti yaşamak isteyenlere hitap etmektedir. Denizin mavisi, ormanın yeşili ile dinlenmemek imkansızdır. Yayla ve göl turizmi ile revaçta olan Artvin’deki Karagöl ayrı bir güzelliktir. Gölcük Gölü, Yüzen Ada, Çir Şelalesi, Yedi Göller, Abant Gölü, Salda Gölü daha birçok doğal güzellik yerli ve yabancı turistlerini beklemektedir. Bunun yanı sıra Kapadokya gezilecek yerler listesini unutmamak gerekiyor. En güzel müzeler ve tarihi kalıntılar Kapadokya'da sizleri bekliyor. Türkiye Gezilecek Yerleri Nerelerdir? İnsanlar günümüzde yolculuğa çıkmadan önce araştırma yapmaktadır. İnternetten arama motorları üzerinden Türkiye gezilecek yerler nerelerdir diye yazılıp arandığından çok fazla mekan olduğu ekrana yansımaktadır.

Bu noktada gezdir.com sitesinde yer alan gezi rotalarına bakıldığında Türkiye’yi gezmek için değil günler aylar olsa ancak yeterli olacaktır. Yazı ayrı, kışı ayrı güzel olan ülkemizde kaplıcasından tarihi mekanlarına, milli parklarından antik kentlerine kadar her turiste hitap edecek güzellik bulunmaktadır. Her yıl milyonlarca yabancı turist ülkemizi gezmeye gelmektedir. Genellikle Ankara uçak bileti alarak gelen Yabancı turistler kadar bilgi sahibi olabilmek için gezdir.com sitesinin fırsatlarından yararlanılabilir. Aslında yurt dışının güzellikleri değerinde güzelliklere sahip olan ülkemiz karış karış gezmeyi hak etmektedir. Gezdir.com gezmek ve ülkemizi tanımak isteyenlere çeşitli seçenekler sunmaktadır.

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup