ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

SEAH'ta bir ilk daha; İki kalp deliği aynı anda onarıldı

18-01-2021 12:21:48 - YAŞAM
SEAH'ta bir ilk daha; İki kalp deliği aynı anda onarıldı

Akyazı'da yaşayan evli ve bir çocuk annesi kadında doğuştan gelen iki kalp deliği başarılı bir operasyonla kapatıldı.

Özgür Adımlar
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Akdemir, “Bu operasyon veya işlemin önemi, ileri tecrübe gerektiren bir işlemin hastanemizde ve ilimizde ilk kez yapılıyor olmasıdır” dedi
 
Akyazı'da ikamet eden evli ve bir çocuk annesi YA, nefes darlığı şikayeti ile başvurduğu Akyazı Devlet Hastanesinde, kalbinde delik olduğu tespit edilerek Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kardiyoloji kliniğinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, hastanın doğuştan gelen iki kalp deliği olduğu, bu kalp deliklerine bağlı olarak kalbinin ileri seviyede büyüdüğü ve erken zamanda operasyon yapılmasıgerektiği kararı verildi.
 
KAPALI YOLLA AMELİYAT
 
Daha sonra kapalı yolla operasyonu tercih eden hastada ilimizde ilk kez yapılan, aynı anda, iki kalp deliği tek ameliyat (girişim) seansıyla kapatılmış oldu. İşlem sonrası bir problem görülmeyen hasta servisteki odasında müşahedeye alındı. Operasyon ekibi, Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Öğretim Görevlisi Yusuf Can, Uzman Dr. Ender Emre ve asistan Doktor Çağla Akçay’dan oluştu.
 
HASTA YAKININDAN TEŞEKKÜR
.
Operasyon sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Ramazan Akdemir, “Bu operasyon veya işlemin önemi, bu kadar kapsamlı ve detaylı görüntüleme sistemlerinin gerekli olduğu ve ileri tecrübe gerektiren bir işlemin hastanemizde ve ilimizde ilk kez yapılıyor olmasıdır. Hasta bakımından önemi ise, genç yaşta çocuklarını büyütürken, açık kalp ameliyatı olmadan, bu hastalığın tedavisini, hastanemizin ve devletimizin verdiği imkânlarla tamamen ücretsiz ve kaliteli bir şekilde almış olmasıdır. Bu imkanları bize sağlayan sayın başhekimimiz Doç. Dr. Fikret Halis’ e teşekkür ediyoruz” dedi. Operasyon sonrası hasta yakını; “Memnuniyetimi anlatacak kelime bulamıyorum” diyerek kendilerine bu süreçte yardımcı olan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık personellerine minnet ve teşekkürlerini ilettiler.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Miktat 4 yıl önce2021-01-23 11:06:56

Ender hocam candır gerisi heyejan

0
-0
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks