Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Meksika Gezi Rehberi

24-11-2017 05:28:01 - YAŞAM
Meksika Gezi Rehberi

Meksika turları, bütün Latin Amerika gezileri için çok önemli bir geçiş noktası. Dünyada İspanyolca konuşan ülkeler arasında en kalabalık nüfusa sahip

Hardal Burger Akyazı

Meksika turları, bütün Latin Amerika gezileri için çok önemli bir geçiş noktası. Dünyada İspanyolca konuşan ülkeler arasında en kalabalık nüfusa sahip. Meksika’nın, tarihten gelen kültürü de gayet iyi muhafaza ediliyor. Bu dikkat çeken ülke, tarih, coğrafya ve kültürün mistik bir karışımı adeta. Tropikalden çöle gelinceye kadar epey farklılık gösteren Meksika coğrafyası, eski uygarlıkların muhteşem kalıntılarıyla, beyaz sahilleri ve değişik kültürüyle sene boyunca çok sayıda turisti ağırlıyor. İster Küba turları ile ister Amerika turları ile gelin, Meksika’yı görmeden asla dönmeyin!

·        Meksika’da Yeme İçme

Meksika mutfağı tüm dünyada “taco”larıyla bilinse de, bu ülkede her şehrin kendine hastatları var. Bol acılı baharatları ve sosları ile Türk mutfağına ve damak tadına en yakın olan mutfaklardan biri. Meksika yemekleri, acı biber ve acı soslarla hazırlanmış fasulye, mısır unu ve mısırdan pişirilen hamur işleri taco ve tortilla ile et yemeği, Meksika’da fajita olarak biliniyor.

Meksika yemeklerinin vazgeçilmezleri tortilla, mısır, kuru bakliyatlar, farklı renklerdeki biberler, çeşitli baharatlar ile çok farklı soslardan oluşuyor. Fajita, quesedilla, tamale, burrito ve enchiladas gibi meşhur Meksika yemekleri, genelde tortilla ekmeğiyle birlikte sunuluyor. Mısır unuyla pişirilen ve ince yufkayı andıran tortilla ekmeği yumuşak veya sert olarak yenebiliyor. Ayrıca tortillanın soslanmış tavuk ve et parçalarıyla birlikte, Meksika fasulyeleriyle, çeşitli soslarla ve sebzelerle birlikte doldurulmasıyla da enfes lezzetler ortaya çıkıyor. Bizden size tavsiye, kafelere, barlara, cantina’lara ve kahve evlerine sıkça rastlanılan Meksika’da kahve tadımı yapmadan turunuzu sonlandırmayın.

Mexico City şehrinde neredeyse her yerde, her bölgede taqueria adı verilen yani taco satan stantlarla karşılaşacaksınız. Farklı soslarla ve çeşitli baharatlarla taçlandırılan tacolar, ziyaretçilerin en gözde yemekleri arasında. Meksika’da ayrıca comida corrida olarak da meşhur olanlokantalarbir haylihijyenik, sağlıklı ve lezzetli yiyecekler sunuyor. Burada sadece atıştırmalıklar değil,ayrıca çorba ve sebze yemekleri de bulabilirsiniz. Yerel tatlardan başka dünyanın diğer ülkelerine ait mutfaklara dair birçok lokantayı da bu şehirde bulma imkânı var. Restoranların büyük bir çoğunluğu Condesa, Polanco, Centro, Zona Rosa, Historico ve Santa Fe’de bulunuyor.

·        Meksika’da Alışveriş

Meksika’da alışverişyapmak inanılmaz keyifli. Mexico City şehri ise Meksika’ya gelen ziyaretçilere sokakta satış yapan satıcılarındanlüks mağazalara, eski eşyalar satan antikacılardan yerel pazarlara kadar pek çok geniş alışveriş seçeneği sunuyor. Mexico City’nin bir yüzünde çok eski dükkânlar, kendi el arabalarıyla satış yapan sokak satıcıları, sarraflar, zanaatkârlar varken, diğer bir yüzünde ise butikler, tasarım mağazaları ve büyük alışveriş mağazaları yer alıyor.

Dünyaca meşhur markalar için Polanco çevresindeki Condesa alanında çok uygun fiyatlarda ürünlersatan butikler, ilginç galeriler, özel el yapımı eşyalar satan mağazalara uğrayabilirsiniz. Zona Rosa ise şehrin modern ve en çok ziyaret edilen alışveriş merkezi. Centro Historicoda şehirdeki en eski alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. Bilhassa Zocalo Meydanı etrafında ve Alameda’da şehrin eski marketlerine ulaşabilirsiniz. Sanat eserleri ve el yapımı ürünler almak için ise Cento Historico ile Zona Rosa’ya gitmenizi öneriyoruz.

Diğer taraftan Mexico City mağaza ve pazarları ile meşhur bir şehir. Bu pazarlar Mexico City’nın ticaret ve alışveriş hayatında bir hayli öneme sahip. Şehrin neredeyse tamamına yayılmış olan bu pazarlardan en renklileri ise şöyle: Centro de Artesanias, Bazar del Sábado ve Bazar del Oro.

·        Meksika’da Konaklama

​Meksika, hem yerli turistler, hem de yabancı turistler tarafından en çok beğenilen, tercih edilen ülkelerden biri. Bundan dolayı Meksika konaklamaalternatifleri de oldukça farklı ve çeşitli olan Mexico City’de çok uygun fiyatlı hostellerden, pahalı ve lüks suitlere kadar her türlü konaklama alternatifi bulmak mümkün. Mexico City’nin heyecanlı ve canlı bir bölgesi olarak bilinen Centro Historico’da uygun maliyetli otel bulma imkanı mevcut. Ziyaretçilerin konaklamak için genelde çok tercih ettikleri yer olan Centro Historico’da ayrıca, pek çok sayıda ziyaret edilecek yer ile birlikte, alışveriş yapmak için çok farklı mağazalar da var. Dünyaca meşhur otel zincirlerinin otelleri ile diğer birçok lüks otel,en çok Zona Rosaile Polanca’da bulunuyor. Alameda ile Plaza de Republica’da ise çok sayıda uygun fiyatlı konaklama yeri bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra bazı doğal parklarda çok ucuz, hatta ücretsiz kamp imkânları da mevcut.

·        Meksika’ya Ulaşım

Meksika’ya Türkiye’den doğrudan uçuş yok. KLM, Türk Hava Yolları, Iberia, Aero Mexico, Lufthansa gibi havayolu şirketleriyle aktarmalı bir şekilde Mexico City’e ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden 12 km mesafedeki Mexico City Juarez isimli uluslararası havalimanından şehir merkezine, metrobüs, taksi veya havaalanı otobüsleriyle ulaşım imkânı mevcut.

Anahtar Kelimeler:meksika yemekleri, Meksika mutfağı, Meksika gezi, Meksika turu, Meksika tur, Meksika turları, Meksika gezi rehberi, meksikada gezilecek yerler, Meksika ulaşım, Meksika konaklama, Meksika otelleri, Meksika’dan ne alınır, Meksika alışveriş

Ürdüç
Meksika Gezi Rehberi
Akgün Restoran Çorba
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden