İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Maydanozun Faydaları

20-04-2017 11:04:21 - YAŞAM
Maydanozun Faydaları

Maydanoz vitamin bakımından zengin, hastalıklara karşı etkili bir bitkidir

Özgür Adımlar
Maydanoz, inanılmaz bir A vitamini deposudur. Ayrıca zengin miktarda K ve C vitaminleri içermektedir. Sindirim sistemine çok faydalıdır. Böbrek taşı, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonlar, bronşit ve astım hastalıklarına karşı faydalı olduğu söylenmektedir.
 
Yok denecek kadar yağlar içerir, kalori açısından zengindir, günlük olarak düzenli tüketildiğinde vücudun gerek duyduğu demir ve kalsiyum miktarının çoğunu karşılar.
 
Maydanoz genel anlamda bağışıklık sitemini güçlendirir ve farklı nedenlerden dolayı kaynaklanan hastalıklara karşı bünyeyi önceden hastalıklarla mücadeleye hazırlar. Maydanozun en önemli faydalarından birisi kanser hastalıklarına karşı metabolizmayı dirençli hale getirmesi ve kalp sağlığını korumasıdır.
 
Maydanozun Kalp Sağlığına Faydaları: 
 
Bünyede yüksek miktarda bulunan amino asit, damar ve dolayısı ile kalp sağlığını tehdit eder. Maydanozda bulunan folatlar ise amino asitleri zararsız moleküllere dönüştürerek, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında vücudu inmelere ve koroner krizlere karşı dirençli hale getirir.
 
Maydanoz Kansere Yakalanma Riskini Azaltır: 
 
Düzenli olarak maydanoz tüketmek, cilt, sindirim sistemi, meme ve prostat kanseri gibi kanserin farklı çeşitlerine yakalanma riskini azaltır. Kayda değer derecede içerdiği anti kanser özelliği ile bilinen apeginen maddesi güçlü bir antioksidandır.
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: 
 
İltihaptan kaynaklanan hastalıklara yakalanma oranını düşürür ve bağışıklık sitemini genel anlamda korur.
 
Astım Hastalığına Faydalıdır:  
 
Özellikle maydanoz suyunun astım ataklarının şiddetini azalttığı ve bronşları açtığı söylenir.
 
Damarları Koruyucu Özelliği Vardır:
 
Bünyede bulunan fazla miktarda amino asitlerin zarlıdır. Amino asitler, aynı şekilde damarlar için de büyük bir tehdit oluştururlar.  Bu asitler kanda çok fazla miktarda olduklarında kalp krizi ve felç riskini arttırmaktadırlar. İşte bu tür asitlerin seviyesini maydanozda bulunan B vitamini dengeler ve damarları amino asidin oluşturacağı risklerden korur. Bol miktarda içerdiği beta karoten sayesinde ayrıca kılcal damarlar için de iyi gelmektedir.
 
Maydanozun İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Faydaları: 
Bastyr Üniversitesi tarafından maydanoz üzerine yapılan araştırmalar sonunda maydanozun idrar yolu enfeksiyonu için alternatif tedavi yolu olarak önerilebileceğini açıklamıştır. 
 
Sağlıklı Cilt İçin Maydanoz: 
 
Maydanozun en çok cilt sağlığını koruduğunu söylemek yanlış bir iddia olmaz. Maydanoz, serbest radikallere karşı çok etkilidir ve özellikle akne ve sivilce sorunlarına karşı etkilidir.
 
Kemiklere Faydalıdır: 
 
İçerdiği C, B12, K ve A vitaminleri kemik sağlığı için hayati derecede önemlidir. Bunun yanında bu vitaminler sinir sitemi sağlığının korunması için önemlidir.
 
Maydanozun Böbreklere Faydaları:  
 
İçerdiği vitamin ve bileşenler yardımıyla böbreklerin düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışması için fayda sağlar.
 
Kan Basıncını Düzenler: 
 
Maydanozun içerdiği folik asit kalp için çok faydalıdır. Ayrıca kan basıncı seviyesini düzenlediği için kalp krizi riskini azaltır.
 
Maydanoz Saç Bakımı İçin Kullanılabilir:
 
 Maydanozun içerdiği esansiyel yağlar saçlar ve kafa derisi için iyi gelir. 
 
Romatizma ve Eklem Ağrılarına İyi Gelir :
 
Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi geldiğini ortaya koymuştur. Bunun yanı sıra enfeksiyon ve iltihaplara karşı da etkili bir besin kaynağıdır.
 
Kabızlığa İyi Gelir :
 
Genelde hareketsiz kalan bağırsaklarda görülen kabızlık sorunları için önemli bir besin kaynağıdır. Kabızlık sorunu çözmenin dışında bağırsak kurtlarını döker.
 
Ruh Sağlığını ve Sinir Sitemini Korur:
 
 Uykusuzluk sorunlarını çözme özelliği vardır. Yatmadan önce bir yaprak tüketmeniz halinde rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir. Ayıca yorgunluğu giderici özelliği vardır.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)