YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

İngilizceyi Evinizin Rahatlığında Öğrenin

21-01-2018 14:04:02 - YAŞAM
İngilizceyi Evinizin Rahatlığında Öğrenin

İngilizce, Dünya üzerinde 1,8 milyar insan tarafından konuşulur. Uluslar arası geçerliliğe sahip olan İngilizce, dünya dili olarak adlandırılır.

Özgür Adımlar

Çoğu ülkede resmi dil olarak geçmektedir. Resmi dil olmayan ülkelerde ise ilk eğitim yıllarından itibaren okullarda eğitimi verilir. Geniş bir kullanım alanının olması ve dünyada geçerli bir dil olması nedeni ile öğrenilmesi artık neredeyse mecbur olan bir dildir.

İngilizce Bilmenin Avantajları

İngilizce dünyanın çoğu ülkesinde resmi dil olarak geçen, en çok konuşulan dildir. Özellikle iş alanında ve eğitimde çoğu alanda zorunlu tutulmaktadır. Bu nedenle İngilizce öğrenmek artık insanlar için zorunluluk haline gelmiştir.

İşe alımlarda yabancı dil bilgisi şart olarak sunulur. Özel sektör ya da farklı kurumlarda İngilizce dil bilgisine sahip olmak kişilere farklı iş alanları sunmaktadır. İş başvurularında ilk olarak bakılan kişinin sahip olduğu yabancı dil bilgisidir. İngilizce bilmeyen kişiler neredeyse iş görüşmelerine dahi çağrılmamaktadır. Özellikle uluslar arası çalışan firmalar, büyük şirketler gibi alanlarda çalışmak isteyen ve kariyerini geliştirmek isteyen kişiler için öğrenilmesi zorunludur.

Eğitim alanında ise birçok okula giriş şartında İngilizce bulunur. Merkezi sistemle yapılan İngilizce sınavlar vardır. Bu sınavlara, okul alanında kariyer yapmak isteyen, kamu kurumlarında çalışmak isteyen kişiler girer. Belli bir baraj sistemi uygulanan eğitim sisteminde İngilizce puan alamamak çoğu alanda kişiye geri plana iter. İlkokul, lise, üniversite eğitimlerinde İngilizce dersler ve hazırlık sınıfları bulunuyor. Türkiye’deki en iyi okullar, yabancı dili çocuklara en iyi öğreten okullardan oluşuyor. Gittikçe artan önemi nedeni ile ise çocuklara küçük yaştan itibaren öğretilmeye başlanmıştır.

Bunların dışında İngilizce bilmek, kişiye dünyanın farklı yerlerindeki kişilerle iletişim kurmak, farklı müzik ve filmleri izlerken anlayabilmek gibi gündelik yaşamda da kolaylık sağlamaktadır. Dünyanın en çok konuşulan dili İngilizce sadece iletişim alanında değil, kişinin tüm gündelik hayatının da içindedir. Günümüzde artık neredeyse herkes İngilizce bilmek zorundadır. Türkiye gibi resmi dili İngilizce olmayan ülkelerde ise yabancı dil olarak eğitimi verilir. İlköğretim, lise ve üniversitelerde eğitimi verilmektedir. Bu kadar geniş bir kullanım alanının olmasına ve çoğu durumda zorunlu tutulmasına rağmen, bu eğitimi veren kaliteli kurumların sayısı oldukça azdır. İlkokuldan beri İngilizce okutulmasına rağmen, çoğu insan yıllardır tam olarak İngilizceyi öğrenememektedir.

İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Kullanım alanının geniş olması ve neredeyse çoğu alanda zorunlu dil olarak tutulması nedeni ile çoğu kişi İngilizce öğrenmek istemektedir. Küçük yaşlardan beri İngilizce eğitimi verilmesine rağmen, kişiler tam olarak İngilizceyi öğrememekte, özellikle konuşma da büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bunun nedeni ise eğitimin yetersiz ve kalitesiz olmasıdır.

Kişinin özel bir çabası ve öğrenme isteği, yeteneği var ise kendi çabaları ile filmlerden, şarkı sözlerinden İngilizceyi uzun yıllar uğraşarak öğrenebilmektedir. Fakat bu oldukça istisna bir durumdur. İşe alımlarda, eğitim sisteminde bu kadar önemli olan ve geçerliliği olan İngilizce öğrenmek için pek çok seçenek bulunur.

İngilizce eğitimi veren, özel olarak İngilizce sınavlarına hazırlayan birçok kurs bulunmaktadır. Artık neredeyse her yerde olan bu kurslarda eğitim Türkçe ya da İngilizce konuşan hocalar tarafından verilir. Klasik ders anlatımı şeklinde işlenebildiği gibi, konuşma, yazma, dinleme gibi farkı metotta öğrenme yöntemleri de kullanılır. Bu kurslar aynı zamanda işe girişlerde ya da akademik kariyer yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Belirli bir sınav sistemine göre eğitim veren kurumlarda kişi sınavlara hazırlanır fakat İngilizceyi tam olarak öğrenemez.

Diğer bir seçenek ise yurt dışında bulunan dil okullardır. Özellikle Malta dil okulları İngilizce eğitim için en çok tercih edilen yerler arasında bulunur. Londra gibi yerlerde de dil kursları bulunmaktadır. Dilin öğretildiği yere ve kuruma göre fiyatları da değişmektedir. Bu dil okullarının avantajı aynı kültür içinde eğitim verilmesi ve kişilerin ana dili İngilizce olan öğretmenler tarafından eğitilmesidir. Ancak fiyatlarını fazla olması ve uzun bir zaman ayrılması gerektiği için kişiler tarafından fazla tercih edilmez.

İnternet Üzerinden İngilizce Dil Kursları

Bunların dışına internetten de İngilizce dersi almak oldukça fazla avantajlar içerir. İngilizce özel ders almak istiyorum ve ana dili konuşan hocalar ile birlikte çalışmak istiyorum diyenlerin en çok tercih ettiği yöntemlerden bir tanesidir. Farklı metotlar ile verilen dersler olmasına rağmen, internetten yüz yüze ve bireysel olarak verilen dersler kısa zamanda İngilizce öğrenmenizi sağlar. İnternet üzerinden dünyanın farklı yerlerindeki hocalar ile birlikte çalışabilir ve istediğiniz zaman dersleriniz ayarlayabilirsiniz.

Kursa gitmek gibi ekstra bir zaman gerektirmeyen internet derslerinde, kendinize göre zaman aralıkları belirleyip istediğiniz yerden derslere katılabilirsiniz. Üstelik bireysel olarak verilen bu dersleri profesyonel hocalar vermektedir. Hocaların özelliklerinin olduğu sayfadan özgeçmişlerini inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda sitede farklı ücret aralıkları bulunur. Bu yüzden size uygun fiyatta ve zamanda hocalar ile pratik bir şekilde konuşabilirsiniz. Yabancı dil öğreniminin en kolay ve kesin yoludur.

Preply bloğundan ilginç yazılardan biri: https://preply.com/tr/blog/2017/12/21/harvard-ogrencilerinden-ingilizce-16-motivasyon-cumlesi/

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)