Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

En Çok Uçak Bileti Satılan Hatlar

15-05-2017 23:56:37 - YAŞAM
En Çok Uçak Bileti Satılan Hatlar

Türkiyede yurt içi ve yurt dışı hatlarda ortak ya da sadece yurt içi hatlarda olmak üzere hizmet veren havalimanı sayısı 40 ın üzerinde

Hardal Burger Akyazı

İstanbul iki havalimanıyla bir il merkezinde birden fazla havalimanı olan tek şehrimiz. Ayrıca Antalya, Muğla gibi illerin de ilçelerindeki havalimanları sayesinde Türkiye’de birden fazla havalimanı olan illerimizden.

Elbette hem nüfus yoğunluğu hem de ana arter olması nedeniyle ülkemizde en çok uçulan şehir İstanbul. Hem Atatürk Havalimanı hem de Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin en kalabalık havalimanları listesinde ilk iki sırada. Onları Antalya Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Adana Şakir Paşa Havalimanı takip ediyor ilk beşte.

 

En Çok İstanbul İzmir

Türkiye’de en çok istanbul izmir uçak bileti satın alan yolcuların seyahatleri görülmekte. Onu takip eden sırada da aynı hatta ters yönde İzmir İstanbul arası seferler yoğun geçiyor. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı doğrultusundaki seferlerle en yoğun anlarını yaşıyor.

Türkiye’de yurt içinde en çok satan uçak biletleri listesinin ikinci sırasında ise İstanbul Antalya uçak bileti satın alan yolcular gelmekte. Türkiye’nin en büyük şehrini, turizmin kalbine bağlayan uçak seferleri günde yirmiye yakın kez karşılıklı gerçekleşiyor.

Üçüncü sırada İstanbul Adana uçuşları gelmekte. Güneyin incisi, Çukurovan’nın başkenti Adana Şakirpaşa Havalimanı’na en çok uçak ve yolcu İstanbul’dan geliyor. Yolcu sayısında Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanından önde.

Dördüncü sırada İstanbul Ankara uçuşların geldiği listede, beşinci sırada ise İstanbul Trabzon uçak bileti satın alan yolcuların yoğunluğu oluşturduğu Trabzon hattı gelmekte.

Liste yine İstanbul kalkışlı ve varışlı uçuşlarda devam etmekteyken, İstanbul’dan bağımsız uçulan çapraz hatta en yoğun seferler ise İzmir Adana uçak bileti satın alarak seyahat edilen Ege - Doğu Akdeniz arası hat. Türk Hava Yolları, THY’ye bağlı Anadolu Jet, Pegasus Hava Yolları, Onur Air ve THY - Lufthansa ortaklığı olan Sun Express’in karşılıklı uçuşlarının olduğu bu hat, İstanbul bağımsız Türkiye’nin en yoğun hava trafiğini oluşturmakta.

Türkiye’de en çok satan yurt dışı uçak biletleri ise, karışık sıralamayla Almanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Fransa, İtalya ve Rusya yönlerine doğru gerçekleşiyor. Buralardaki ticaret ve turizm hacmi kadar o ülkelerde ikamet eden Türk vatandaşlarının da seyahatleri, yolcu sayısının artışını yükseltiyor. 

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden