Aydın Metal
10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

En Çok Tercih Edilen Oto Yedek Parça Çeşitleri

10-01-2019 12:37:15 - YAŞAM
En Çok Tercih Edilen Oto Yedek Parça Çeşitleri

Özgür Adımlar

Aracınızın yaz ve kış bakımlarını yaptırırken, kaporta hasarlarında ya da mekanik arızalarında araç marka ve modeline uygun yedek parçalar satın almanız gerekir. Yedek parçaları yakından tanıdığınızda aracınızın periyodik bakımlarında yüksek masraflarla karşılaşmazsınız. Polen filtresi, hava filtresi, yağ filtresi, krank mili, rulman, silecek, far, gaz kelebeği gibi oto yedek parça çeşitlerini online oto yedek parça sitesi Hepotoparca.com web sitesinden hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

 

Periyodik araç bakımlarında aracın en çok ihtiyacı olabilecek yedek parçalar şunlardır:

 

Hava filtresi

 

Hava filtresi, araç motoru çalıştığında silindirlere giden havadaki toz ve pislikleri süzer, böylece motor performansı güçlü kalır. Hava filtresi kirlendiğinde motora temiz hava girişi yapılmaz, biriken toz ve kirler motor parçalarının aşınmasına neden olur. Bu yüzden periyodik araç bakımlarında araç marka ve modeline uygun yedek parça temin edilerek hava filtresinin değiştirilmesi gerekir.

 

Yağ filtresi

 

Yağ filtresi, motor bloğuna iletilen yağı süzer ve motora daha temiz bir yağ gönderilmesini sağlar. Yağ filtresi değiştirilmezse biriken partiküller motor bloğunun çizilmesine neden olur ve kirli tabaka zamanla motorun çalışmasını engeller. Bu nedenle motor yağıyla birlikte mutlaka yağ filtresi de değiştirilmelidir.

 

Buji

 

Ateşleme sisteminin bir parçası olan buji, yakıt tüketimi ve motorun çekiş performansı üzerinde doğrudan etkilidir. Periyodik bakımlarda buji değişimi ve buji bakımı yapılmadığında araçta arızalar meydana gelebilmektedir. Buji arızalarında motorda titreme, egzozdan siyah duman çıkması gibi belirtiler olabilmektedir. Buji arızasının en önemli belirtisi yakıt tüketimindeki artıştır.

 

Gaz kelebeği

 

Gaz kelebeği, benzinli araçlarda emme takımından motora iletilen hava miktarını ayarlamada görevlidir. Dizel araçlarda bu parça bulunmamaktadır. Motora ne kadar çok hava girerse, motorun gücü de artar. Gaz kelebeği arızası ile rölanti bozulur, yakıt tüketimi artar.

 

E-ticaret sektöründe oto yedek parça konusunda güvenilir bir web sitesi olan Hepotoparca.com’dan aracınızın marka ve modeline uygun orjinal yedek parçalar temin edebilirsiniz. Hemen Hepotoparca.com e-ticaret sitesini ziyaret edin, aracınızın yedek parça ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde satın alın.

 

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks