10 K Grup
Ellidört Park

Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

27-08-2019 15:00:53 - YAŞAM
Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir websitesi oluşturmaya karar verdiniz ve bir hosting hizmeti sağlayıcısı ile anlaştınız.

Hardal Burger Akyazı

Bu süreçten sonra yapmanız gereken ilk şey henüz almadıysanız bir domain yani bir başka adı ile alan adı satın almaktır.

Bir alan adı yani domain satın alırken, çok özenli bir şekilde hareket etmeniz gerekmektedir. Bahsettiğimiz bu alan adını oluştururken hangi kriterleri göz önüne almanız gerektiğine değinmek istedik.

Alan Adı Uzantısını Nasıl Seçmeliyiz?

Bir websitesi oluşturduğunuzda sahip olmanız gereken domain yani alan adının bir de uzantısı olmalıdır. Hangi uzantıya sahip olacağınızın kararını iyi vermelisiniz.

Genel anlamda, .com uzantısı oldukça popüler bir uzantıdır. Bir ticari işletmeye sahip iseniz ve bu anlamda bir websitesi oluşturmayı düşünüyorsanız ilk tercihiniz, .com uzantısı olacaktır. Türkiye söz konusu ise, .com.tr uzantısını almanız tavsiye edilir.

Eğer bir organizasyon ya da bir sosyal sorumluluk projesi için oluşturuyorsanız websitenizi bu defa .org gibi bir uzantıya sahip olmanız gerekecektir.

Bu uzantıların haricinde, .net, .biz,.online gibi uzantılara da sahip olabilmeniz mümkündür.

Benzersiz Olmasına Dikkat Edin

Satın almayı düşündüğünüz domain ya da alan adının benzerlerinden bir çırpıda ayrılabilmesine dikkat etmeniz gerekir. Eğer domain ya da alan adınıza benzeyen çok fazla websitesi var ise bu kullanıcı kitlesinde kafa karışıklığı yaratacaktır.

Kolay Telaffuz Edilebilir Olmalı

Domain ya da bir başka deyiş ile alan adınızın kolay okunabilir olmasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü alan adları internet üzerinde yapılan aramalarda bulunma anlamında ve kullanıcı zihninde kolay kalabilme özelliği ile benzerlerinden ayrılır yapıda olmalıdır.

Güvenilir Bir Alan Adı Sağlayıcı Seçin

Bir domain satın almayı düşünüyorsanız eğer bu alan adını satan firmaların da güvenilir olup olmadığını son derece iyi bir şekilde araştırmanız gerekmektedir. En önemlisi de hosting in hızlı ve güvenli olmasıdır

İnternet üzerinde domain yani alan adı satan sayısız firma olduğu düşünülürse, bu firmalar arasından en güvendiğiniz firma ile çalışmayı ve uzun vadede tüm domain alışverişlerinizide bu firma ile gerçekleştirmenizi öneririz.

Alan Adınız İle Websiteniz İle Alakalı Olmalı

Bir domain satın alırken bu alan adını kullanacağınız websitesi ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Örneğin, bir organik ürün satıcısı iseniz içinde bulunduğunuz organik üretim sektörüne uygun bir domain almanız gerekmektedir. Aksi takdirde hem kullanıcı kitlesinin aklında kalmamış, hem de aramalarda bulunamamış bir websiteniz olur.

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen adliye çalışanı için tören düzenlendi
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)