Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

DASK Sigorta Bedeli Nasıl Hesaplanır

13-07-2017 11:56:22 - YAŞAM
DASK Sigorta Bedeli Nasıl Hesaplanır

Özgür Adımlar

Depremde meydana gelen hasarları teminat altına alan Zorunlu Deprem Sigortası DASK, oturulamaz hale gelen veya kısmi hasarlı binaların zararını en hızlı şekilde tazmin ediyor. Bir mesken için verilebilecek azami sigorta bedeli, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 160 bin TL olarak belirlenen Deprem Sigortası’nın poliçe geçerlilik süresi 1 yıl ve poliçenin her yıl yenilenmesi gerekiyor.

Zorunlu Deprem Sigortası’nın deprem sonrası hasar durumunda ödeyeceği sigorta bedelinde meskenin yapı durumu ve metrekaresi belirleyicidir. Sigorta bedeli hesaplanırken, 3 farklı yapı türüne göre belirlenen metrekare bedeli dikkate alınmaktadır. Metrekare bedeli meskenin metrekaresi ile çarpıldığında, ödenecek sigorta bedeli hesaplanmış olur. Yapı türüne göre belirlenmiş metrekare bedelleri şunlardır:

 

●     Çelik, betonarme ve karkas yapıların metrekare bedeli: 750 TL,

●     Yığma kagir yapıların metrekare bedeli: 540 TL

●     Diğer yapıların metrekare bedeli: 275 TL


Hesaplanan sigorta bedelinin 160 bin TL azami teminat tutarını geçmemesi önemli. Eğer hesaplanan sigorta bedeli bu sınırı aşıyorsa, aşan kısım konut sigortası ile tamamlanabilmektedir. Örneğin; 275 metrekare bir betonarme ev için hesaplanan sigorta bedeli (750x275) 206 bin 250 TL. Bu durumda artan 46 bin 250 TL’lik kısmı konut sigortası yaptırılan sigorta şirketinden alınabilmektedir.

İlk kez Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak ya da DASK poliçesi yenileme işlemi için en doğru adres online sigorta brokeri Koalay.com. Koalay üzerinden evinizin DASK sorgulama işlemini hızlı bir şekilde yapabilir, online satın aldığınız DASK poliçenizi yazdırabilir ya da e-postanıza gönderebilirsiniz.

Her yeni DASK sigortası 1 yıl süreyle geçerlidir Bu nedenle Zorunlu Deprem Sigortası poliçenizin her yıl yenilenmesi gerekiyor. Bu işleminizi Koalay’ın “poliçe yenileme” seçeneği ile yapabilirsiniz. Daha önce yaptırdığınız deprem sigortası poliçenizi yenilemeyi unuttuysanız Koalay sayesinde 365 gün 7/24 poliçe işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Karadenizde şiddetli deprem
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks