İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Buğday Ekimi ve Hasadı Nasıl Yapılmalı?

10-12-2018 13:01:15 - YAŞAM
Buğday Ekimi ve Hasadı Nasıl Yapılmalı?

Buğday, artan dünya nüfusu karşısında insanların karınlarını doyurmak için üretilen en önemli tarım ürünleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Hardal Burger Akyazı

Ekmek, makarna gibi özellikle düşük gelir grubunun en fazla tükettiği yiyeceklerin de çıkış noktası buğday oluyor. Durum böyle olunca da tarımsal olarak buğday en fazla önem teşkil eden şeylerin başında geliyor ve çiftçilerde buğdaya daha fazla önem vermeye başlıyor.

Buğday Ekimi Nasıl Yapılmalı?

Buğdayda yüksek verim elde etmek için yapılması gereken şeylerin başında elbetteki doğru ekim tekniklerini uygulamak oluyor. Buğday ekimi için en uygun zaman aralığı ülkemiz için 15 Ekim ile 15 Kasım olarak kabul ediliyor. Çünkü bu dönem içerisinde hava sıcaklıkları yaklaşık olarak 7 ila 10 derece arasında yer alıyor. Bu da buğday ekimi için en uygun hava şartı.  Ancak ekim dönemi bölgesel olarak değişiklik gösterebilir. Bu yüzden de hava sıcaklıklarını baz alarak ekim yaparak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Aksi takdirde tohum soğuk havalara dayanamayıp ölebilir.

 

Bununla birlikte buğday ekiminin nasıl yapıldığı da önemli bir konu oluyor. Doğru bir Buğday ekimi için tarımdaki makineleşmeden sonuna kadar faydalanmak gerek. Böylece daha kaliteli ve kusursuz bir ekim olacağı gibi verim alma açısından da daha tatmin edici sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Buğday Hasadı Nasıl Yapılmalı?

Buğdayın ekimi kadar hasadı da oldukça önemli hatta işin en önemli kısmı dersek yanılmış olmayız. Buğday hasadı yaparken mahsulün mümkün olan en fazla verimle hasat edilmesi hem üreticinin hem de tüketicinin ortak beklentisini oluşturuyor. Hasat konusunda ise çiftçilerin en önemli yardımcısı biçerdöver oluyor. Tarım sektöründe çalışanlar ise bu konuda genellikle ikinci el tarım araçları tercih ediyor.

 

Elbette biçerdöverlerin faydası saymakla bitmez. Buğday hasadının her noktasında çiftçiler yardımcı olan bu devasa araç için ise insanların tercihi genellikle ikinci el John Deere traktör modelleri oluyor. Özellikle Türkiye’de en fazla tercih edilen markalardan olan John Deere, müşterilerine kaliteli ürünler sunarak ön plana çıkıyor.

 

Tarım makineleri konusunda ise Avrupa’nın liderlerinden olan Truck 1, sizin yardımınıza hazır. Birçok marka ve ürünü bünyesinde barındıran Truck 1’de istediğiniz aracı bulup uygun fiyatların avantajıyla sahip olabilirsiniz.

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks