YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Barışmak İçin Hangi Çiçek Gönderilir? (Öneriler)

19-03-2019 23:23:25 - YAŞAM
Barışmak İçin Hangi Çiçek Gönderilir? (Öneriler)

Karşımızdaki kişiyi ne kadar seversek sevelim, ne kadar uyumlu olursak olalım bazen anlaşmazlıklar yaşayabiliriz.

Hardal Burger Akyazı

Çünkü bu insan ilişkilerinin doğasında vardır. İki farklı kişinin sahip olduğu farklı görüşler ve farklı duygusal tepkiler kısacası farklı karakterler bu duruma sebep olur. Kimi zaman düşünmeden söylenilen tek bir sözcük ile sevdiklerimizin kalplerini kırarız istemeden. Böyle durumlarda en az onlar kadar bizler de üzülürüz. Kimi zaman da karşılıklı kırılır kalpler ama bu çatışmalar da sevginin tuzu biberidir. Kırgınlıkların en büyük sebebi genelde iletişimsizliktir. Sorunları konuşmadan göz ardı etmek, biriktirmek ve sonrasında yaşanan patlama kalpleri kırmak için yeterli sebepleri doğurur. Sorunları aşabilmenin anahtarı onları sakince konuşup bir çözüme ulaştırmayı sağlamaktır. Ancak çoğu zaman durum bu şekilde ilerlemez ve sevdiklerimizi üzeriz. Kalplerini kırdığınız sevdiklerinizin gönüllerini alabilmenin bazı yolları var. Bunlardan ilki elbette özür dilemektir.

Özür dilemek sizi haksız ya da gurursuz yapmaz. Aksine ne kadar yüce gönüllü olduğunuzu gösterir. Sorunları büyütmek yerine uzlaşmacı olduğunuzu ifade eder. Bu sebeple kavga sonrasında tarafların birbirlerinden özür dilemeleri ilişkilerin üzerindeki bulutları dağıtmaya yardımcı olur. Özür dilemek için ona çiçekler gönderebilirsiniz.

Bir buket çiçeğin taşıdığı dostane bir mesaj geri çevrilmez değil mi?

Peki barışmak için sizce hangi çiçek gönderilir?

Sevdiklerinizin kalplerini yumuşatmak için tercih edebileceğiniz birçok çiçek çeşidi var. Bunlardan ilk akla gelen güller. Temiz hislerinizi dile getirmesi için beyaz veya pembe renkli gülleri tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte beyaz papatyalar da içten özür hislerinizi dile getirmekte yardımcınız olabilirler. Mevsimin taze çiçeklerinden soft renkler ile hazırlanan buketler tercih edilebilir.

Barışmak için göndereceğiniz çiçeklerin illa buket çiçekler olması gerekmiyor. Pembe ya da beyaz renkli orkideler de özür çiçeği olarak tercih edilebilir. Son derece şık olan orkidelere ek olarak adını barıştan alan barış çiçeği spatifilyum da barışmak için gönderilebilecek çiçeklerdendir.

Bu çiçeklerin dışında onun en sevdiği çiçekler ile hazırlanan bir aranjmanı da tercih edebilirsiniz. Bu, onu ne kadar iyi tanıdığınızı ifade edebilmeniz için bir fırsattır. Dilerseniz çikolata kutuları ya da kek buketlerini de tercih edebilir, tatlı yiyelim tatlı konuşalım hissiyatı yaşatabilirsiniz. Seçtiğiniz çiçek ne olursa olsun, göndermiş olduğunuz çiçeklere ekleyeceğiniz kart notuna da hislerinizi döküp en sonuna özür mesajını eklemeyi unutmamalısınız elbette.

Peki özür diledik, çiçek yolladık, bitti mi?

Yalnızca özür dilemek yetmez elbette. Aynı hatayı bir daha tekrarlamayacağınızı dile getirmek ve bunu gerçekten yerine getirmek de kendinizi affettirmenin en mühim yollarındandır. Önemli olan onu gerçekten anlamanız ve ne kadar iyi anladığınızı hissettirmenizdir. Yoksa yalnızca sözcükler yetmez, hareketleriniz ile de bu düşüncenizi desteklemelisiniz. Sizin her defasında aynı şeyleri yapıp da özür dileyeceğinizi düşünmesi tartışmanızın yalnızca geçici olarak üzerini örter.

Onun kalbini yeniden kazanmak istiyorsanız ona olan sevginizi hatırlatın. Onu hala ilk günkü kadar önemsediğinizi, sizin için ne kadar özel ve kıymetli olduğunu dile getirin. Tüm bunları dile getirirken eski ve güzel anılarınızı da hatırlatabilirsiniz. Mesela onunla bu konuşmayı ilk el ele tutuştuğunuz yerde, tanıştığınız yerde ya da sizin için özel olan bir ortamda yapmanız daha etkileyici sonuçlar sunabilir.

Tüm bunların ardından ona sarılıp hayatınızda olduğu için teşekkür edebilirsiniz. Kavgaların da ilişkinizin bir parçası olduğunu ve onu her zaman, her koşulda sevdiğinizi söyleyebilirsiniz. Büyük ya da küçük tartışmalarınızda suçlu aramadan, sebebe değil sonuca sarılarak çözümler aramanız kavgalardan bile ilişkinize dair bir pay çıkarmanızı sağlayabilir.

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)