YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Yerli füzeler F16lara monte edilecek

07-02-2019 10:12:52 - TÜRKİYE
Yerli füzeler F16lara monte edilecek

Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği GÖKTUĞ ve GÖKDOĞAN hava füzeleri, F-16 savaş uçağına monte edilerek hava testlerine başladı.

Özgür Adımlar
TÜBİTAK SAGE’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği Türkiye’nin ilk milli hava füzeleri ile Türk Hava Kuvvetleri’nin hava hakimiyeti artacaktır. Yüksek manevra kabiliyetine sahip GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzeleri ile ülkemiz, dünyadaki örnekleriyle yarışır hale gelecektir." denildi.
 
GÖKTUĞ, AIM-120 AMRAAM ve AIM-9X 'İN YERİNİ ALACAK
 
Halen Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan AIM-120 AMRAAM ve AIM-9X Sidewinder füzesinin yerini alacak proje, oldukça ileri bir gelişim düzeyine ulaşarak F-16 savaş uçağında hava testlerine başladı. Uzun menzilli ve radar güdümlü olarak tasarlanan füze, çoklu algılama ve güdüm sistemine sahip olacak ve bazı özellikleri ile sınıfında dünyanın en iyilerinden biri olacak.
2019 sonunda kabul testlerini bitirilmesi hedeflenen Göktuğ füzesinin Varyant-2 (Gökdoğan / Peregrine) füze modeli kullanıma alınıp, F-16’lardaki “AIM-9X Sidewinder” füzesinin yerini alması bekleniyor. Uzun menzilli olan Varyant-1 (Bozdoğan / Merlin) füzesinin ise yerli savaş uçağı TF-X ile birlikte kullanıma sunulması bekleniyor.
 
GÖKDOĞAN'IN GENEL ÖZELLİKLERİ
 
Gökdoğan / Peregrine füzesi, Türk Hava Kuvvetleri'nin halen kullanımında olan kızılötesi güdümlü AIM-9 Sidewinder füzesinin yerini alacak, kısa/orta menzilli bir hava-hava füzesi olup, IRIS-T gövde yapısını kullanan, Hisar-A ve Hisar-O da kullanılan Aselsan IIR arayıcı başlığını kullanacak.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks