Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

TÜRK-İŞ: Asgari ücrette kırmızı çizgimiz 7 bin 785 lira

01-12-2022 22:26:05 - TÜRKİYE
TÜRK-İŞ: Asgari ücrette kırmızı çizgimiz 7 bin 785 lira

Özgür Adımlar
Asgari ücrette 7 bin 785 liranın kırmızı çizgileri olduğunu belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bu rakam kırmızı çizgi, bu rakamın altını kabul etme ihtimalimiz sıfır" dedi.
 
Milyonların gözünün çevrildiği asgari ücret için işçi, iş veren temsilcileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir araya geldi.
 
Belirlenen takvime göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık, ikinci toplantısı 14 Aralık'ta yapılacak.
 
Konuya ilişkin TRT Haber'de açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, istedikleri asgari ücret miktarını açıkladı.
 
"7 bin 785 lira kırmızı çizgimiz"
 
"7 bin 785 lira, bu rakam kırmızı çizgi, bu rakamın altını kabul etme ihtimalimiz sıfır" diyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu rakamın altında masada olmayız"
 
"Kırmızı çizginin üzerine çıkmak gerekiyor. Bizim hesabımıza göre gıdada artış yüzde 138. Çalışma Bakanı'nın iyi niyetinden şüphem yok ama şimdi bu markete kasaba bakkala markete işçi gidiyor, işsiz gidiyor, emekli gidiyor, dar gelirli gidiyor, sabit gelirli gidiyor, küçük esnaf gidiyor, köylü gidiyor. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz.
 
Yani ülkeyi yönetenler veya iş veren sendikası bunu da göz önünde bulundurarak bize bir rakam getirmesi gerekiyor. Ondan sonra biz duracağımız yeri biliyoruz.Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız"
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş 1 yıl önce2022-12-04 09:23:14

Herşeye zam yapılıyor istersen 20 bin yapın maaşları birşeye faydası kalmadı artık. Ulaşım dünya para markete giren maaşın yarısını bırakıp çıkıyor. E bunun elektirgiydi kirasiydi derken. Önce ortamı düzeltmek lazım. Mesela kiraları millet üç dört bin lira taksit öder gibi kira ödüyor. İnsanlara kredi verinde bari açgözlü ev sahiplerine kaptirmayalim paraları kendi evimiz olur en azından. Şu kira işine bir çözüm bulun ya memur istiyorlar ya amir bide kiralar sanki temelden satıyorlar da 4-5 bin

0
-0
Sade vatandaş 1 yıl önce2022-12-02 00:55:32

Öncelikle işveren adına düşününce bu rakamların altından nasıl kalkacaklar diye düşünmeden edemiyorum. İşçi lehine düşününce de 10bin verseler ne olacak. Kiralar olmuş 4,5 bin hayat hiç ucuz değil. Enflasyonu durduramiyorlar millet cebelleşiyor. Cezaları vergileri %122 yapıyorlar. Neresinden tutsan hesap elde kalır. Aslında hayat pahalı olmaya bilir bu tartışılır da şuan biz ucuza gidiyoruz o kesin

0
-0
Sağlık Bakanı kararlı hastanelerdeki randevu sorununu çözecek
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks