Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Ticaret Bakanlığı sıfır otomobilde al-sat’a kısıtlama getiriyor

08-08-2022 21:03:51 - TÜRKİYE
Ticaret Bakanlığı sıfır otomobilde al-sat’a kısıtlama getiriyor

Sıfır otomobil alım ve satımlarına sınırlama getiriliyor. Artık araçlarda 6 ay ve 5 bin km satamama kısıtlaması olacak.

Lonca Doğalgaz
 Ancak bu kısıtlamanın şahıslara değil şirketlere geleceği tahmin ediliyor.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un, sıfır otomobillerde ‘al-sat’ olarak nitelendirilen uygulamaya karşı kısıtlama getirileceği sinyali vermesinin ardından konunun detayları ortaya çıkıyor.
 
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobil piyasasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Belli kilometre dolmayadan veya belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz." demişti.
 
Emre Özpeynirci’nin haberine göre, Ticaret Bakanlığı, uygulamayı çok kısa süre içerisinde devreye sokacak.
 
6 ay geçmeden ve 5 bin km olmadan satılamayacak
 
Buna göre satın alınan araç 6 ay geçmeden veya 5 bin km dolmadan önce kimseye satılamayacak.
 
Kısıtlama şirketleri kapsayacak
 
Kısıtlama şahıslara değil şirketlere getirilecek. Amaç piyasayı yükselten fırsatçıların ve yatırım amaçlı alanların önüne geçmek.
 
Ciddi cezalar geliyor
 
Bakanlık bu kurala uymayanlara ise ciddi ceza kesmeye hazırlanıyor.
 
Bu düzenlemenin kalıcı değil piyasalar normale dönene kadar geçici olacağı da söyleniyor.
 
Fiyatların yükselme sebebi
 
Otomobil pazarında fiyatların giderek yükselmesinin birden fazla nedeni bulunuyor. Türkiye özelinde bakacak olursak, yükselen enflasyon, dolar kuru farkı ve otomobillerden alınan vergiler bu durumun ilk sıralarında yer alıyor.
 
Fakat dünyaya bakacak olursak Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden ham madde üretim problemi, pandemi ve tedarik zincirindeki aksamalar ve fabrikaların siparişlere yetişememesi nedeniyle çip üretim krizi ve küresel enflasyon gibi tüm ülkeleri etkileyen problemler de mevcut.
Sakarya Beton

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
dursun 3 yıl önce2022-08-09 17:17:00

düşsün tabiykide yahu

0
-0
ÖZ AKYAZILI 3 yıl önce2022-08-09 09:54:34

HİÇTE İNANDIRICI GELMEDİ HERŞEYİ GÖREN BİLEN NEYİN NELERE MAL OLDUĞUNU BİLDİĞİNİZ HALDE SES ÇIKARTILMADI MARKET ZİNCİRLERİNE KESİLEN O CİDDİ SÖZDE CEZALARIDA GÖRDÜK. VATANDAŞLAR OLARAKTA ÇOK BÜYÜK EKSİKLİKLERİMİZ VAR YÖNETİCİ OLARAK SİZLERİNDE HERKEZ YAKINIYOR BU DURUMDAN AMA KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR ARTIK SIRADANLAŞMIŞ OLMASI GEREKEN BUYMUŞ GİBİ DAVRANIYORUZ.

0
-0
Vatandaş 3 yıl önce2022-08-09 02:50:36

Amin inşallah dediklerinizi uygularsanız bir an önce kimler ne sebepten ülkemiz bu hale geldiyse fiyatları yükselmesine sebep olanlar evler arabalar uçuyor hak yemeyin yaramaz gün gelir çıkar birden yükselenler dibe inisiniz beter olur veren Allah Aldığı gün isyan etmeyin

0
-0
Sade vatandaş 3 yıl önce2022-08-09 00:34:01

Bu hükümet kriz ortamları oluşurken neredeydi? Gideceksiniz, yolcudur abbas yolunda gerek... Seçime oynadığınız açık ortada.

0
-1
Traktörüyle Giderken Kalp Krizi Geçirdi, Hayatını Kaybetti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

HSK Temizlik Hizmetleri