Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Stokçuluk yapan otomotiv bayiine para cezası

10-12-2021 16:32:03 - TÜRKİYE
Stokçuluk yapan otomotiv bayiine para cezası

Ticaret Bakanlığı, bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınırdan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi.

Özgür Adımlar
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi.
 
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;
 
"Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası vermiştir.
 
Ticaret Bakanlığınca, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimaller yakından takip edilmektedir.
 
Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir"
Yasin Emlak

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yürekten Akyazılı 4 yıl önce2021-12-12 08:47:55

Adamın 1 adet Egeası 150.000 TL arttı. Kesilen ceza sıfır lüks bir araçtaki fiyat farkına denk gelir. Yani yüzlerce araç çeken stokların bir kişi veya kurum için bu ceza devede kulaktır.Kesinlikle dokunmaz bile. Cezanın bedeli bizler için çok yüksek görünsede bu çapta bir işte sıkıntısız bir bedeldir.He bu arada adam cezasını ödedi. Artık kazandığı bence sıkıntısızdır helaldir. Biz oturup kendi halimize yanalım. Şu anki durumu ben kendi namı hesabıma şöyle özetliyorum " HAYALLERİMİZ,HAYAL OLDU"

0
-0
Neden 4 yıl önce2021-12-11 12:47:53

Böyle oluyor diye soran yok sadece sivrisinek ilacı sıkın siz bataklık öylece dursun

0
-0
mfş 4 yıl önce2021-12-11 12:41:10

cezayı yiyenler gıdıklada güleyim demiş olabilir :::)))

0
-0
VATAMDAŞ 4 yıl önce2021-12-10 22:24:52

BENZİN MAZOT,,,,, DOĞALGAZ,,KÖMÜR,,,,STOK DEĞİLMİ.. ALLAH VAR GAM YOK

0
-0
Misafir 4 yıl önce2021-12-10 19:05:47

Neden fiyatlara mudahale etmiyorsunuz boş işlerle uğraşmak hosunuza mi gidiyor. Bu ceza çok caydırıcı olmustur hemen stokculugu bırakmışlardır. Güzel ülkemin ağlanacak halleri....

1
-0
Kaçakçılık operasyonu; 98 hayvan ele geçirildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

HSK Temizlik Hizmetleri