Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Okullara 143 bin materyal seti dağıtılacak

07-02-2019 10:20:52 - TÜRKİYE
Okullara 143 bin materyal seti dağıtılacak

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü materyal seti dağıtacak..

Özgür Adımlar
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan materyaller ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin, öğrenme ve üretme süreçlerinin zenginleştirilmesi hedefleniyor.
 
Üretiminin, Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ders Aletleri Yapım Merkezi (DAYM) ile İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldığı 100 farklı çeşitte 143 bin materyal setinde, fiziksel, mekanik ve kimyasal açıdan öğrencilerin sağlığı için risk oluşturmayacak malzemeler kullanıldı.
 
81 İLE DAĞITILACAK
 
Öğrencilerin ilgi ile kullanabileceği şekilde sağlam, ergonomik ve sınıf içi kullanıma uygun ebatlarda hazırlanan materyaller, 50 tır ile 81 ilde, hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarına gönderilecek.
 
SINIFLARIN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK
 
6 bin özel eğitim sınıfının ve okulun materyal ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan çalışma kapsamında, zaman içerisinde tüm okul ve sınıfların ihtiyacının karşılanması planlanıyor.
 
"BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için somut araç ve gereçlerin önemini vurgulayarak, "Özel öğrencilerin, eğitimde zamanın ruhunu dikkate alacak şekilde somut araç gereçlerle desteklenmesi, bunların geniş kapsamlı çalışmalara sevk edilebilmesi hayati derecede önem taşıyor." ifadelerini kullandı.
Güven Yapı
Okullara 143 bin materyal seti dağıtılacak
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden