Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

İl Hıfzısıhha Kurulu kararı Bunu yaparlarsa seferlerden men edilecekler

11-09-2020 17:02:55 - TÜRKİYE
İl Hıfzısıhha Kurulu kararı Bunu yaparlarsa seferlerden men edilecekler

Şehirler arası seyahatlerde HES kodsuz bilet kesilerek yolcu taşıdığı belirlenen araçların 10 gün seferden men edilmesine karar verdi.

Özgür Adımlar
İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında yaptığı toplantıda, yeni kararlar alındı.
 
Buna göre, İçişleri Bakanlığı’nın 30.05.2020 tarih 8558 sayılı Genelgeleri ve 2020/ 48 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile şehirlerarası toplu ulaşım araçlarıyla (uçak, tren, otobüs vb.) yapılacak seyahatlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılması zorunluluğu getirilmişti. 
 
Ancak uygulamada şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bazı firmaların zaman zaman bu kurala riayet etmedikleri yönünde şikayetler geldiğin için yeni bir dizi kararlan alındı. 
 
Alınan kararlar şöyle; "
 
1. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar (otobüs, midibüs, minibüs vb.) tarafından her türlü biletleme işlemi (internet-telefon üzerinden veya yüz yüze) esnasında müşterilerden HES kodu talep edilecek ve HES kodu olmadan bilet satışı yapılmayacak. 
 
2. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınma esnasında da yolcuların HES kodu kontrol edilecek, araca binmesinde herhangi bir sakınca olmadığı anlaşılan yolcular araçlara binebilecekl.
 
3. Gerek bilet satışı gerekse araca alınma esnasındaki HES kodu kontrolünde; Covid-19 tanılı ya da temaslısı olduğu tespit edilen kişiler için gerekli bildirim ilgili firma yetkililerince kolluk birimlerine ve il/ ilçe sağlık müdürlüklerine yapılacak.
 
4. Başta trafik birimleri olmak üzere kolluk birimlerince HES kodu olmaksızın bilet satışı yapılmaması ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınmaması hususları etkin şekilde denetlenecek.
 
5. Yapılan denetimler sonucunda HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalara Kaymakamlar tarafından gerekli idari para cezası uygulanacak olup HES kodu olmaksızın yolcu kabul eden araçlar ise 10 gün süre ile seferden men edilecek.
 
6. Denetimler sonucunda Covid-19 tanılı veya temaslısı olduğu halde HES kodu olmadan şehirlerarası toplu taşıma araçlarıyla seyahat ettiği tespit edilen kişiler, İçişleri Bakanlığı’nın 11.09.2020 tarih ve 14810 sayılı Genelgesi kapsamında İl Pandemi Kurulunca belirlenen KYK yurdunda zorunlu izolasyona tabi tutulacak.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Temizlik için yakılan ateş ormana sıçradı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak