Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Camiler için aşamalı plan

07-05-2020 20:43:40 - TÜRKİYE
Camiler için aşamalı plan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin salgında ikinci aşamaya geçildiğini belirterek 'tedbirlerde gevşeme' döneminin başladığını söylemişti

Hardal Burger Akyazı

Bu kapsamda 11 Mayıs'tan itibaren AVM ve berberler kısmi olarak açılacak. Camiler için ise aşamalı plan hazırlandığı öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre; kısa bir süre sonra kafe ve lokantaların belli sınırlamalarla hizmet vermesine izin çıkacak. Camilerde ise cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

Umrenin ise eylülde yapılması planlamalar arasında yer alıyor. Kütüphanelerin de haziranda açılması planlanıyor. Spor müsabakalarının da seyircisiz olarak başlaması planlanıyor.

Sinema ve tiyatro gibi etkinliklerin temmuzda başlaması hedefleniyor. Ağustos ayında açık hava konserleri, tiyatro gibi toplu etkinliklere sayı kısıtlaması ile izin verilmesi de planlar arasında. Konserlerde de birer koltuk boşluk bırakılacak, maske ile izlenebilecek.

Salgın nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mart sonunda alınan karar kapsamında camilerde toplu namazlara izin verilmiyor. Ramazan ayı boyunca camilerde teravih namazı kılınmasına da izin yok.

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş Kemal 4 yıl önce2020-05-08 17:23:55

Allah akıl fikir versin. Namaz kılacaz insanların hayatı ile oynuyorlar. Evinizde kılın. Tehlike sona ermedi. Bu nasıl bir din böyle insanın yaşam hakkınali görmezden geliyor. Ben sizin Tanriniza tapmiyorum. Benim dinim ve peygamberim insan sağlığını aklı ve bilimi öne alıyor.

0
-0
Emre KANMAZ 4 yıl önce2020-05-07 22:26:03

Bu normal'leşmeyi pek normal görmüyorum daha erken bence.

0
-0
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks