Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Bu Mesajı Sakın Açmayın

19-09-2017 20:27:50 - TÜRKİYE
Bu Mesajı Sakın Açmayın

Dolandırıcılar bu kez Büyük markaların isimlerini kullanarak, insanları kandırıyor.

Hardal Burger Akyazı
Kuzuluk Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş cep telefonuna gelen mesajın ekran görüntüsünü Akyazı Haber Whatsapp Haber hattı ile paylaştı. 4 kez üst üste aynı mesajın atıldığını ve yakın arkadaşlarına da aynı mesajdan geldiğini belirten duyarlı vatandaş, en yakın zamanda durumu polis ekiplerine bildireceğini söyledi.
 
Dolandırıcılar, EFM adlı SMS servisinden kullanıcılara "BİM'den 300 TL değerinde hediye çeki kazandınız, 24 saat içinde müşteri hizmetlerini arayınız,0888298****" şeklinde bir mesaj gönderiyorlar. Numarayı aradığınızda ise telefon faturanızdan belirli bir miktar parayı kendi hesaplarına aktarmış oluyorlar.
 
Dolandırıcılar, büyük markaların isimlerini ve SMS formatlarını kullanarak bilgilerinizi çalmaya çalışırlarken onlar da değişime ayak uydurup bilinen numaraları bırakarak yerine yenilerini bulmaya çalışıyorlar. ‘Cep telefonu kazandınız’, ‘Adınıza tanımlanmış hediyeyi almak için …’ şeklinde gelen ve bilgilerinizi isteyen (elbette ilk sırada kredi kartı bilgileriniz bulunuyor) SMS’leri gördüğünüzde bunlara kesinlikle itibar etmemeniz gerekiyor. 
 
Sizde haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgi ve fotoğrafları 0 530 264 54 00 numaralı Akyazı Haber Whatsapp Haber hattı ile paylaşın
UB Group
Bu Mesajı Sakın Açmayın
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden