YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

AK Parti'den yeni dönemde ilk asgari ücret açıklaması: Beklentiler karşılanacak

07-06-2023 14:20:42 - TÜRKİYE
AK Parti'den yeni dönemde ilk asgari ücret açıklaması: Beklentiler karşılanacak

Özgür Adımlar
28 Mayıs seçimlerinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan yapılan ilk açıklamada, "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır." dedi.
 
Türkiye'de seçimlerin geride kalmasıyla birlikte gözler vaadlere çevrildi.
 
2023 yılı ilk 6 ayında geçerli olacak net asgari ücret, 8 bin 500 TL olarak belirlendi.
 
Bir diğer yandan asgari ücretin ardından memur ve emekli zammı için de çalışmalar yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2023 Çarşamba günü gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından ''Temmuz'da asgari ücrete ara zam var." dedi.
 
Yeni döneme geçen Türkiye'de bunların ardından gözler bir kez daha asgari ücret tutarına çevrildi.
 
Asgari ücret, memur ve emeklilere yapılması beklenen maaş zamlarıyla ilgili AK Parti'den açıklama geldi.
 
"İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır"
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız." diye konuştu.
 
"İlk yapılacak işlerden biri asgari ücret ve memur maaşlarıyla ilgili artış"
Akbaşoğlu konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
 
İlk yapacağımız işlerden biri asgari ücretle ilgili ve memur maaşlarının artışıyla ilgili düzenlemeleri Meclis'in gündemine getirmektir. Bunun için ilk adım Meclis Başkanımızın bugün seçilmesi sonra da başkanlık divanının oluşması ardından da komisyonların belirlenmesidir.
 
Öncelikli olarak komisyon oluşturacağız. Muhtemel TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir. 301 oyu alan seçilecek. Akabinde başkanlık divanı oluşturulacak, komisyonlar oluşturulacak.Zaten bu konuda bakanlıklarımızın çalışmaları söz konusu. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu biz de malum refah payını da buraya ilave ediyoruz.
 
O çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıyacak.Ne vaadettiysek yapan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın vaadi de gerçekleşecektir. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız.
 
Tabi Haziran ayının da enflasyon oranının ortaya çıkması gerekiyor. Refah farkını da beraber değerlendirmemiz gerekiyor. İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Alım gücü esastır.
Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Metin avar 1 yıl önce2023-06-08 01:14:47

Ne vercen..Dolar uçuyor benzin mazot uçuyor..Marketler etiket değiştiriyor..Tepe tepe kullan Akyazı

0
-1
Emekli 1 yıl önce2023-06-07 21:13:27

TÜİK işçinin memurun emeklinin hakkını yiyor enflasyonu düşük gösteriyor şimdi temmuz,da yapılacak zam TÜİK, in zaten yıllık gasp ettiği farkı karşılamaz şimdi çıkıp birde zam yaptık diye övünecekler

2
-0
Gurbetci nuri 1 yıl önce2023-06-07 19:55:09

Başkanımız reise tesekkur ederiz ne emekliyi unutuyor ne gutbetciyi. Euro bugün 25 olmuş eve geldim hanım söyledi. Şuan gurbetçiler mutlu. Boşuna oy vermedik. İnşallah 30 lirayı gecer öyle bir beklenti var bizde. Kemal 30 yapamaz dediler seçimden önce reis yapar dediler şuan gurbetçiler euronun 30 olmasını ev fiyatlarının yüzde 50 düşmesini bekliyor herkes kelepir fiyatına ev almak istiyor reisten beklentimiz bu kemal gurbetciyi düşünmüyor reis düşünüyor

4
-0
Muhalif 1 yıl önce2023-06-07 19:35:54

Bence vatandaş memnun hukumetten son seçim gosterdiki fevkaladenin fevkinde memnun. Akp diyor başka bisey demiyor. Zaten sakarya rekor da kırdı. Sakaryali emekliye zamma gerek yok devlet sagolsun.

4
-0
Emekli 1 yıl önce2023-06-07 15:25:00

Biz memnunuz maasimizdan zam istemiyoruz. İsterse dolar 100 lira olsun yeterki vatan kurtulsun. Biz aç yaşarız ot yeriz yeterki vatanı vermeyelim. Her ay seçim olsun vatanı kurtaralım. Dış güçlerin adayı kemale oy yok. Emekli ikramiyesini 15bin yapacakmış gerek yok vatanı vermeyiz gerekirse 2 bin lirayı da ödemeyin euro 300 olsun affedersin ormanda çok güzel ot yetişiyor

2
-2
Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)