Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

81 MİLYONE MÜJDE

29-10-2018 11:17:51 - TÜRKİYE
81 MİLYONE MÜJDE

81 milyona müjde! Memur, emekli ve çalışanlar...

Hardal Burger Akyazı
Cumhurbaşkanlığı 2019 Programı'ndan 7'den 70'e tüm kesimlere müjdeler çıktı. Emekliler enflasyona karşı korunacak. Her işçi kıdem tazminatı alacak. Dar gelirli eve-kreşe ulaşacak. Öğretmenlere teşvik verilecek.
 
İstihdam 439 bin kişi artacak. Memura ödül-esnek çalışma gelecek.Cumhurbaşkanlığı'ndan 81 milyon vatandaşa yeni yıl müjdesi geldi. 7'den 70'e tüm kesimlerin günlük hayatına, cüzdanına yansıyacak, refah düzeyini artıracak reform paketi, 2019'da yaşama geçiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Cumhurbaşkanlığı 2019 Programı'ndaki önemli düzenlemelerden bazıları şöyle:
 
 
KREŞ DESTEĞİ: Geliri düşük ailelerin kreş ve gündüz bakımevi hizmetlerinden yararlanması sağlanacak.
 
MEMURA ÖDÜL SİSTEMİ: Kamuda etkili bir insan kaynakları planlaması yapabilmek için esnek çalışma modelleri geliştirilecek. Yetenek ölçümü, tekrar yerleştirme ve norm kadro çalışmaları yürütülecek. İnsan kaynağının ödül ve performans sistemleri vasıtasıyla etkin yönetimi sağlanacak.
 
EMEKLİYE KORUMA: SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları Ocak ve Temmuz'da önceki 6 aylık enflasyon dikkate alınarak artırılacak. Memur ve memur emeklisi maaşları Ocak'ta yüzde 4, Temmuz'da yüzde 5 artırılacak. Ayrıca geçmiş 6 aylık dönemlerde oluşacak enflasyon farkları ilave edilecek.
 
DAR GELİRLİYE EV: Dar gelirliler, engelliler, yaşlılar, kadınlar gibi dezavantajlı grupların barınma ihtiyacının karşılanması için rapor hazırlanacak.
 
KIDEM TAZMİNATINDA REFORM: Sosyal tarafların mutabakatıyla bireysel hesaba dayalı kıdem tazminatı reformu yapılacak. Kıdem tazminatı alamayan tek bir çalışan kalmayacak. Bir gün çalışanın da kıdem alması sağlanacak.
 
İSTİHDAM ARTACAK: İstihdam 439 bin kişi artacak.
 
OKUL YEMEĞİ: İlkokulda okul yemeği programı başlatılacak.
 
ÖĞRETMENE TEŞVİK GELİYOR: Öğretmenlik mesleği cazip hale getirilecek. Elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenler için teşvik mekanizması kurulacak.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran