İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

29 Aralıkta Belediye Başkan adayları açıklanacak mı

26-12-2018 14:45:34 - TÜRKİYE
29 Aralıkta Belediye Başkan adayları açıklanacak mı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını açıklayan AK Parti'de ilçe belediye başkanı adayları için heyecen sürüyor.

Özgür Adımlar
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilçe belediye başkan adaylarını kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayının “29 Aralık’ta” açıklanacağını söylemesi ilçe belediye başkan adaylarının da aynı gün açıklanabileceğini gündeme getirdi.
 
Medya Detay yazarı Mustafa Gümüşel, bu konuyu ""Aday adayları 29 Aralık’a kilitlendi!…" başlığıyla okuyucularına duyurdu. 
 
İşte Gümüşel'in o yazısı; "
 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Gazetecilerin “İstanbul Belediye Başkan adayı ne zaman belli olacak” sorusuna bir tarihle cevap verdi. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayının “29 Aralık’ta” yani cumartesi günü açıklanacağını söyledi.  Peki, cumartesi günü sadece AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından anlaşıldığı üzere cumartesi günü diğer ilçe belediye başkanlarının büyük bir çoğunluğu da belli olacak…! 
 
* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla “29 Aralık” cumartesi günü bütün belediye başkan adayları açıklanmayacak. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada “15 Ocak’a” kadar bütün belediye başkan adaylarının belli olacağını söyledi. Yani “29 Aralık” cumartesi günü belediye başkan adaylarının bir kısmı belli olacak. Ancak açıklanacak adaylar arasında Sakarya’nın ilçe belediye başkan adayları da var mı, yok mu orası belli değil. Şahsi kanaatim sanki Sakarya’nın ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması Ocak ayı içine sarkabilir…! 
 
* Muhtemelen bu gecikmenin nedeni de AK Parti ile MHP arasında devam eden “seçim ittifakı” görüşmeleri. Nitekim gelen bilgilere göre, AK Parti Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkartmayacak olan MHP’ye “jest” yapmak istiyor. Bunun için de en az bir ilçede AK Parti aday göstermeyip MHP’yi desteklemeyi düşünüyor. Burada asıl sıkıntı AK Parti’nin Sakarya’da hangi ilçede aday göstermeyeceğinde ortaya çıkıyor. Malum AK Parti Sakarya’nın birçok ilçesinde gerçekten hatırı sayılır oranda “oy” alıyor. Öyle ki bazı ilçelerde bütün partilerin “oy” toplamını bir araya getirseniz AK Parti’nin aldığı “oyların” yanından bile geçemiyor. Bu durumda da geriye tek bir alternatif kalıyor. AK Parti’nin Sakarya’da en az oyu aldığı ilçede aday çıkartmamak. Tabi o ilçeyi feda etmek o kadar da kolay değil…!
 
 * Netice itibariyle AK Parti’nin Sakarya’da ki ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması işte bu sebepten dolayı geciktiği ve gecikebileceği söyleniyor. Şayet “29 Kasım” cumartesi gününe kadar bu konuda bir karara varılırsa sıkıntı yok. Cumartesi günü AK Parti’nin Sakarya’daki bütün ilçe belediye başkan adayları belli olur. Yoksa Ocak ayının ortalarına kadar sarkabilir. Bu da “aday adaylarının” 15-20 gün daha “stresli” geçirmelerine neden olur. Yine de kuvvetli ihtimal AK Parti’nin cumartesi günü Sakarya’nın ilçe belediye başkanlarını açıklayacağı yönündedir. Yoksa “aday adaylarına” Allah sabır versin…!
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)