YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Sofuoğlu 7 Yıllık Hayalini Gerçekleştiriyor

22-05-2010 11:14:00 - SPOR
Sofuoğlu 7 Yıllık Hayalini Gerçekleştiriyor

Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışan Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, en büyük hayalini gerçekleştiriyor. Memleketi Sakarya'ya motosiklet pisti yapan Sofuoğlu, burada yeni motosiklet şampiyonlarını yetiştirecek. Sofuoğlu, "Ölen ağabeylerimin ve benim en büyük hayalimiz böyle bir pist açmaktı." dedi.

Hardal Burger Akyazı

Pist için Akyazı Kuzuluk Mevkiinde yer satın alan Sofuoğlu, pistin planlamasını bizzat arazide yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi mühendisleriyle birlikte pistin kazıklarını çakan deneyimli motosikletçi Sofuoğlu, artık antremanlarını kendi pistinde yapacak. Duygularını gazetecilerle paylaşan Sofuoğlu, "Yıllardır ölen ağabeylerimle birlikte hayalini kurduğumuz pistin çalışmalarına nihayet başladık. Türkiye'ye geldiğim zaman antreman yapacak hiçbir yerim yoktu. Dağda antrenman yaparken ayağımı kırdım. Bu durum beni ateşledi. Projemi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na anlattım. O da çok iyi karşıladı. Beraber ortak bir çalışma yapıyoruz. Pist projesinin arazi ve belli kısmını ben, bir kısmını belediye bir kısmını Spor Toto yapacak." dedi.

YARIŞ OKULU OLACAK

Bu pist projesiyle niyetinin yarışları bıraktıktan sonra burada bir yarış okulu açarak gençlere motosiklet eğitimi vermek olduğunu kaydeden Sofuoğlu, "Biliyorsunuz trafikte gençler motosikletlerle kaza yapıyor. Bu piste gelip içlerindeki adrenalin duygusunu atabilecekler. Böyle bir yere ihtiyaç vardı. Antreman yapacak bir yer yoktu. 2 ay gibi süre içinde pisti bitireceğiz. İleriki yıllarda burada çok güzel uluslar arası aktiviteler olacağına inanıyorum. Dünya Karting Dünya Super Moto şampiyonası yapılacak türden pist yapıyoruz. Uluslararası yarışlarda kullanılabilecek." diye konuştu.

GENÇLERE TECRÜBELERİMİ ANLATACAĞIM

Şu anda 25 yaşında olduğunu, bir aksilik olmadığı sürece en az 5 yıl gibi bir süre daha yarışabileceğini ifade eden Sofuoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çünkü 25 yaşında motor sporlarında genç sayılıyorsunuz. En az 5 yıl daha yarışmak istiyorum ama tabi atılımlar başladı. Yarışlarda edindiğim tecrübeleri gençlere aktaracağım bir nokta olacak, onun çini bu pisti yapıyoruz.Geleceği düşündüğüm için bu atılımı burada yaptık. Bu kadar tecrübe kazanıp da bunu kullanmamak bence çok doğru olmaz. Sakarya'dan çıkacak çok yetenekli gençler var. Birkaç dünya şampiyonluğu daha alıp gençlerin yetişmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Yıllardır Avrupa'da birçok pist gördüm, onlardan aldığım tecrübe birikimlerle güzel bir pist ortaya çıkacak."

ÖLEN AĞABEYLERİMİNDE EN BÜYÜK HAYALİYDİ

Pistin 300 metre uzunluğunda, asfaltı da 7 metre genişliğinde olacağını ifade eden Sofuoğlu, "Dünya standartlarında bir pist olacak. Bu proje ölen ağabeylerimin ve benim en büyük hayalimizdi. Pist tam istediğim gibi olmalı. İleriki yıllarda dünya şampiyonasını getirebileceğimizi düşünerek hiçbir eksiğin olmasını istemiyorum. Pilotların motosiklet kullanırken zevk almalarını istiyorum. Çünkü bir pilota hangi pistin zevk vereceğini biliyorum. Onun için burada tecrübemi kullanarak güzel bir pist çıkarmaya çalışıyorum." diye konuştu. 

zaman.com.tr

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
15 yıl önce2010-05-25 21:23:37

hadi ahyirlisi motor hastasi arkadaslarimda war onlar içinde ei oldu

0
-0
15 yıl önce2010-05-22 13:49:25

ah mutlulugunuda basarilarinida daimi eylesin kardesim.fransadan zeynel saka

0
-0
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup