Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Kaptanlar ile özel röportaj

15-01-2022 19:13:04 - SPOR
Kaptanlar ile özel röportaj

Sakaryaspor'da kaptanlar Onur Karakabak ve Ali Özgün sezonun ikinci yarısı öncesinde Sakarya Haber'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Özgür Adımlar

Taraftarı tribünlere davet eden futbolcular, şampiyonluk hedeflerini, takımdaki aile ortamından, yakalanan başarıya kadar bir çok konuya değindi. Tacettin Furuncuoğlu'nun gerçekleştirmiş olduğu bu özel röportaj sizlerle...

Öncelikle teşekkür ediyorum röportaji kabul ettiğiniz için. İlk devre istatistikleri alt üst eden namağlup bir Sakaryaspor performansı gördük. Şuanda lidersiniz. Taraftar çok ümitli. Onur Karakabak bu durumu nasıl değerlendirir?

Biz teşekkür ederiz geldiniz için. İnşallah katkılarımız olur. Biz sezon başı kurulan yeni bir takımız. 25-30 kişilik bir futbolcu grubuyuz. Buraya şampiyonluk hedefi ile geldik. Bunun bilincindeyiz. Çok zorlu bir fikstürümüz vardı ilk 8-10 hafta. O fikstürden iyi çıktığımızı düşünüyorum. İlk devreyi ikiye ayırmıştık. İlk devrenin ikinci bölümünde takım 10 maçta 1 beraberlik aldı. Nitekim devre arasına hedeflediğimiz şekilde lider olarak girdik. Takım olarak da yeni olmamıza rağmen birbirimize çok iyi uyum sağladık. Burada çok iyi bir aile ortamımız var. Yönetim, teknik ekip 65-70 kişi ve şehir ile birlikte milyonluk bir aile havası hissediyoruz. İkinci yarının ilk maçını iple çekiyoruz.

Bu sezon çok kısır geçen maçlar oldu. Deplasmanda zorlandığınız, mağlup olurmuyuz diye düşündüğünüz bir maç oldu mu ?

Hiç bir zaman o duyguya kapılmadık. Geriden gelerek kazandığımız çok maç oldu. Düşününce Çorum FK maçını hatırlıyorum. 0-0 bitmişti. Deplasmanda 10 kişi kalan rakibimizi yenebilirdik. Bir de Vanspor FK maçı var. O da berabere bitmişti. 10-15 tane net pozisyonu değerlendirememiştik. Bu iki maça çok üzülüyoruz. Fakat sonrasında takım çok iyi bir reaksiyon gösterdi son haftalarda aldığımız puanlarla herkese ne kadar iddialı bir ekip olduğumuzu gösterdik.

Ligdeki 19 maçta 11'de şans buldunuz fakat henüz golle tanışmak nasip olmadı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Gole katkılarım oldu. Asistim de var. Gol girişiminde de bulundum ama henüz gol atmak nasip olmadı. (Gülüyor) Bizim aslında gol atıp atmamamız çok önemli değil özellikle defans oyuncusu olduğumuz için önceliğimiz gol yememek. Zaten gol yemeyince artı bir puanı cebimize koymuş oluyoruz. Şuan gol atan arkadaşlarımıza katkı sağlıyoruz sadece. (Gülüyor)

Devre arası hazırlık kampı süreci nasıl geçti? Malum bir pandemi süreci var. Sizde çok seyahat ediyorsunuz. Covidden ötürü seyircilerede bazı şartlar getirildi. Sizi bu durum nasıl etkiliyor ?

Şuan da futbolculara da 3. Doz aşı zorunlu hale getirildi. Seyahatlerde kendimize çok dikkat etmeyece çalışıyoruz. Çünkü 1-2 covid vakası bizi oldukça etkiler. Şurada iki buçuk aylık bir sürecimiz kaldı. Bu süreçte hep beraber fedakarlık göstererek bu takımı bir üst lige çıkaracağız. Hazırlık kampı çok güzel geçti. Hava şartlarından dolayı son 1-2 idmanı gerçekleştiremedik ama verimli bir kamp süreci oldu. İnşallah bunu da ilk maçta sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum.

Önümüzde 19 maçlık bir periyot kaldı. Bu 19 maçın sonunda şampiyon bir Sakaryaspor olacak mı? Takımdaki o inanç nasıl?

Biz şuan en üst noktadayız. Hepimiz çok inandık. 19 maç. Tabiki aksaklık olabilir puan kaybı yaşanılabilir ama hiçbir zaman mücadeleyi bırakmayacağız. Sakaryaspor denildiği zaman hangi ligde olursa olsun hedefi hep şampiyonluktur. Biz de bunun bilincindeyiz. İkinci yarıya da ilk yarıdaki motivasyonla başlayacağız. Göstermiş olduğumuz performansı daha da yukarıya taşıyacağımızdan eminim. Arkadaşlarıma, hocalarıma bu konuda güvenim tam. Hep birlikte şampiyonluğa koşacağız.

Taraftar biraz tribünlere küskün. Tatangalar takımı hiç bir zaman yalnız bırakmaz fakat şehirde biraz burukluk var. Full kapasite bir maça çıkmadınız henüz. Siz tribünlerin dolu olduğu bir maç hayal ediyormusunuz? Sizin beklentiniz ne taraftardan ?

Tatangalar her zaman yanımızdaydı. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Ama son haftalara doğru çok güzel bir taraftar vardı. Bizi inanılmaz desteklediler. Bu da arkamızda çok itici bir güç oluşturuyor. Onlar tezahürat yaparken bize gösterdikleri destek bizi daha çok sorumluluk almaya itiyor. Daha heyecanlı futbol oynuyoruz. Onlardan tek ricam bizi sonuna kadar desteklesinler. Bu takım onları hiç bir zaman mahçup etmeyecek.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Teşekkür ederim. Çok keyifli bir röportaj oldu.

Ali Özgün ile röportajımıza devam ediyoruz. 19 maçlık periyot ile başlamak istiyorum. İlk yarıyı namağlup bitiren bir Sakaryaspor var. Bu başarıyı nasıl elde ettiniz ?

Öncelikle namağlup lider olmak çok güzel bir duygu. Sakarya uzun zamandır böyle bir duygu yaşamamıştı. Herkes sevinçli. Çok kritik maçlar oldu. Kaybetmedik ve en az 1 puan almayı başardık. Çok önemliydi bizim için. Lideriz. Mutluyuz. Devamlı çalışıyoruz. Namağlup serimizi sürdürmek istiyoruz.

Kritik zamanlarda kritik golleriniz var. Takımın en tecrübeli oyuncularından birisiniz. Gençlere örnek oluyorsunuz. Kaptan olarak göstermiş olduğunuz liderlik takımı ateşliyor. Siz neler söylemek istersiniz?

Bir maçta bizim yöneticilerden Serkan Kocasakal ve Melih Dalkılıç baktım kenarda düşünüyorlar bu maç nasıl olacak diye. Çünkü ilk devre kötü oynamıştık. Gittim yanlarına ikisine dedimki "Rahat olun kötü gün dostunuz benim." (Gülüyor) "Bundan sonra rahat olun hiç bir şey olmaz. Devam!" (Gülüyor) Öyle de oldu. Doğum günümde bir taraftar mermi hediye etmişti. Gol atayım diye biraz tutuktum. O hafta da forma şansı buldum ve 2 gol birden attım. (Gülüyor) O hafta bütün medya organları bu olayı yazdı.

Devre arası hazırlık kampı nasıl geçti? Sakaryaspor bıraktığı yerden devam edebilecekmi diye herkes merak ediyor. Takımdaki motivasyon, özgüven nasıl?

Takım içindeki hava çok iyi. Tabiki lideriz. Fakat rolantiye girmememiz lazım. İşi sıkı tutmamız gerekiyor. İkinci yarı maçları çok zor. Ligden düşmemek için oynayan, Play-off için mücadele veren takımlar olacak her puan altın değerinde. Çoğu takım kapanacak skoru tutmaya çalışacak. Bizde açık oynayan hücum eden bir takımız. Bazı takımlarla puan puana da oynayabiliriz. İyi mücadele etmemiz lazım. Hazırlık kampı 7-8 günlük bir süreçte oldu. İyi idman yaptık. Son iki gün hava şartları biraz zorladı ama verimli bir kamp geçirdik. Konsantrasyonumuz üst seviyede.

Geçen sezon Play-off finalinde kaybedildi. Siz de o kadroda yer alıyordunuz. Bu yıl da bir Play-off ihtimali söz konusu olabilir. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Tabiki Play-offlar çok zordur. Hiç ummadığın takımlar Play-off dan lig atlayabiliyor. Mesela 2-3 yıl önce Karagümrükspor'un Süper Lig'e çıkacağını kimse beklemiyordu. Herkes Adana Demir çıkar diyordu. Plaf-off'lar da gününde olan kazanıyor. Final maçı tek bir maç bütün sürprizlere açık. Biz Play-off'u düşünmüyoruz açıkçası. Biz erkenden liderliği garantileyip şampiyonluğu ilan etmek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Yönetim, takım arkadaşlarım hepimiz buna inandık. Biz şampiyon olacağız.

Duymak isteğim cevap buydu. (Gülüyoruz) Taraftarı sormak istiyorum. Tribünlerde bir küskünlük söz konusu. Bir yandan pandemi süreci insanları tedirgin ediyor. Son zamanlarda maçlara ilgi biraz daha arttı fakat siz neler söylemek istersiniz?

Taraftarlar doğal olarak haklılar. Üzülüyorlar. Her sene Play-off'da bir hayal kırıklığı yaşadılar. Ama en önemlisi en kötü günde takımın arkasında durmak. O zaman takımı ne kadar çok sevdiğini gösterirsin. İyi günde herkes sever önemli olan kötü günde de sevmek. İnşallah taraftarlar daha fazla gelmeye başlar. En son Sivas Belediyespor maçında çok iyi atmosfer vardı. Bir ara durdum tribünlere baktım "Ben neredeyim" dedim. 15 ile 18 bin arası taraftar vardı. Çok büyüleyiciydi. Onlar içinde güzel bir eğlence biz kazanıyoruz onlar tezahüratlar yapıyor. Hepimiz bir aileyiz. Birbirimize ne kadar kol kanat gerersek o kadar güçlü bir aile oluruz. İnşallah ailecek şampiyon olacağız. Başaracağız bu sene.

Benim sorularım bitti. Sizin son olarak söylemek istediğiniz, şehire yada taraftara bir mesajınız var mı?

Söylediğim gibi küslük olmasın. Bir olalım. Biz Sakaryaspor için mücadele ediyoruz. Sakaryaspor'u şampiyon yapmak istiyoruz. Sakaryaspor'u dünya ya tanıtmak istiyoruz. Şuan profesyonel liglerde namağlup tek takım biziz. Umarım bunu sezon sonuna kadar taşıyabiliriz. Futbol bu belli olmaz ama şuana kadar elimizde tuttuğumuz bu başarı çok güzel bir duygu. Bu duyguyu paylaşabilmek için tüm taraftarımızı Bayburt Özel İdare maçına bekliyorum. Hep birlikte olalım. Omuz omuza mücadelemizi verelim. 3 puanı alalım. Şampiyonluğa koşalım...

Röportaj: Tacettin Furuncuoğlu

Marmara Göz
Kaptanlar ile özel röportaj
Akgün Restoran Çorba
Kaptanlar ile özel röportaj
Kaptanlar ile özel röportaj
Kaptanlar ile özel röportaj
Kaptanlar ile özel röportaj

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group