Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Uzmanlardan sivrisinekle mücadele uyarısı

10-12-2019 15:00:24 - SAKARYA
Uzmanlardan sivrisinekle mücadele uyarısı

Veteriner hekim Mustafa Yıldız,sineklerle bulaşan hastalıklarla mücadele için belediyelerin ciddi planlamaları şimdiden yapması gerektiğini söyledi

Özgür Adımlar
Yıldız, yaptığı açıklamada, belediyeler yapacakları programlama ve çalışmaların sineklerden bulaşan hastalıkların önlenmesinde ana kriter teşkil etttiğini ifade etti.
 
Önümüzdeki yıl için çiçek gibi sineklerle bulaşan hastalıklarla mücadele için belediyeler in çok ciddi planlamaları şimdiden yapması gerektiğini ifade eden Yıldız, "
 
Bu tedbirler sayesinde insanımız çok güzel geceleri uyuyabileceği gibi ,ertesi gün işine dinlenmiş ,mutlu ,huzurlu bir şekilde gidebilecek. Aksi durumda ,çok kötü,zehir gibi bir yaz mevsimi hem hayvanları hem de insanları bekliyor olacak" dedi.
 
Veteriner Mustafa Yıldız, sivrisineklerden bulaşan hastalıklarla ilgili ise şu bilgileri verdi; "
 
Layşmanyaz (Şark Çıbanı) Sığırların Nodüler Ekzantemi, Sığır Çiçeği, Lumpy Skin Disease (LSD) ve Afrika hastalığı olarak bilinir. Layşmanyaz hastalığını bulaştıran dişi tatarcık sineğini çıplak gözle görebilmek oldukça zor. Sindbis. Viral kanamalı ve ateşli hastalıklardan biri olan Sindbis, Culex türü sivrisinekler yoluyla bulaşıyor.  En son geçen yıl istanbul'da Batı nil virüsü görülmüştü. Hayvanlarda ise geçen yıl bölgemizde sineklerden bulaşan çiçek hastalığı tespit edildi" dedi.
 
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks