ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Şehrin ilk hayvan dostu kafesi Pati Kafe açıldı

07-03-2019 12:29:35 - SAKARYA
Şehrin ilk hayvan dostu kafesi Pati Kafe açıldı

Sakarya'da bir kadın girişimci tarafından hayvan dostlarınızla gidebileceğiniz "Pati Cafe' hizmete açıldı.

Özgür Adımlar
Şehirde her geçen gün bir kafe ya da restoran açılıyor. Ancak yine de hayvan dostlarınızla gidebileceğiniz mekanlar yok denecek kadar az. 
 
Sakarya'da genç kadın girişimci Görkem Göklüoğlu'nun, 15 Temmuz Camili Mahallesi'nde açtığı kafeye müşteriler evcil hayvanlarıyla gelebiliyor. 
 
Kafenin ismini hayvan dostu mekan olması açısından "Pati Kafe" olarak isimlendirdiğini söyleyen Görkem Göklüoğlu; "
Normalde kişiler diledikleri kafelere gidebiliyor. Ancak insanların evcil hayavnlarıyla gidebilecekleri mekanlar çok az. Metropol şehirlerde bu tarz hayvan dostu kafelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bizde "Sakarya'da neden olmasın?" dedik. Böyle bir girişimde bulunduk. Kendimde hayvan severim. "Zeytin" isimli köpeğim var. Biz kalan yiyeceklerimizi de sokak hayvanlarına veriyoruz. Ayrıca kafeden kalan zamanlarımda da sokak hayvanlarını besliyorum. " dedi.
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüsekokulu Aşçılık Bölümü'nü dereceyle bitiren Görkem Göklüoğlu, aşçılık alanında elde ettiği başarılarını girişimcilikle birleştirerek bir süre önce kaybettiği babasıyla hayali olan kafeyi açtığını ifade ederek, şunları kaydetti; "
 
Babam şehirde "Marulcu Orhan" olarak tanınan bir esnaftı. Kendisini bir süre önce kaybettik. Kafe babamla hayalimizdi. Bir anlamda kafeyi onun anısına açtık. Hayvan dostu kafemiz için çok güzel tepkiler alıyoruz. Kadın girişimcilere tavsiyem. Hayallerinin peşinden koşsunlar. Yılmasınlar. Kadınların da her alanda var olduğunu göstersinler."
 
Kadın isterse her şeyi yapar 
 
Kadın girişimcilere hayallerinin peşini bırakmamaları konusunda seslenen Görkem Göklüoğlu, “Kadın isterse her şeyi yapar, öncelikle bunu söylemek istiyorum. Bizim işletmemizde hiç erkek çalışan yok. 4 kadın olarak biz bu yola çıktık. Tüm kadın girişimcilere buradan seslenmek istiyorum; hayallerinin peşini bırakmasınlar. 8 Mart’ta yaklaşıyor bu vesile ile tüm kadınların, kadınlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Kadınlarımız kendilerini evlere hapsetmesinler 
 
İşletmede çalışan Arzu Ertan, çalıştığı ortamın aile samimiyetinde olduğunu belirterek, “Görkem kızımız genç bir girişimci onu yalnız bırakmadık. Bütün kadınlar için söylüyorum, evde oturacaklarına bu şekilde devletin desteğinden de yararlanarak iş yerleri açıp kendilerini girişimcilik olarak geliştirebilmelerini düşünüyorum. Kadınların boş durmaması düşüncesindeyim. Kadınlar isteyince her şeyi yapabilirler. Bu şekilde bir girişimcilik bizim açımızdan da çok iyi oldu, burada bir aile ortamındayız. Gelen misafir ve müşterilerimiz çok memnun kalıyorlar. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ayrıca kadınlarımıza sesleniyorum; evde boş oturmayıp, girişimciliğe atılmalarını istiyor ve diliyorum. Lütfen bütün kadınlarımız kendilerini evlere hapsetmesinler, dışarıya açılsınlar” dedi. 
 
Kafede dekor için kullanılan tablolardan tuzluklara kadar tüm nesneler hayvan figürlerinden oluşuyor.
Marmara Göz
Şehrin ilk hayvan dostu kafesi Pati Kafe açıldı
Akgün Restoran Çorba
Şehrin ilk hayvan dostu kafesi Pati Kafe açıldı
Şehrin ilk hayvan dostu kafesi Pati Kafe açıldı
Şehrin ilk hayvan dostu kafesi Pati Kafe açıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)