Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

SATSO önderliğinde alınan konteynerler depremzedelere gönderildi

28-02-2023 16:01:25 - SAKARYA
SATSO önderliğinde alınan konteynerler depremzedelere gönderildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Sakarya iş dünyası ve Sakaryalıların destekleriyle satın alınan konteynerleri deprem bölgesine gönderdi.

Özgür Adımlar

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde de etkisini göstererek acı yıkımlara sebep olan deprem felaketi sonrası ilk günden itibaren Sakarya iş dünyasını organize ederek bölgeye ısıtıcı, kıyafet, battaniye, gıda, gezici aşevi, kolilenmiş erzak gibi birçok yardımların iletilmesi adına çalışan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası; bölgedeki barınma sorununu gidermek adına konteyner tedariğine başladı.

SATSO, Sakarya iş dünyası ve Sakaryalıların destekleriyle konteyner satın aldı. Hızlı hareket etmek adına ikinci el olarak satın alınan konteynerlerdeki bakım onarım işlerinin organizasyonu meslek liseleri tarafından gerçekleştirildi.

 Konteynerlerin depremzedelerin konforlu bir şekilde yaşaması için SATSO üyesi firmalar ve Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ferizli Borsa İstanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kaynarca Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Geyve Sinan Bey Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, Sakarya Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerekli bakım onarım işleri gerçekleştirildi.

İşlemleri tamamlanan 30 Konteyner, trenlere yüklenerek Adıyaman’a gönderilmek üzere yola çıktı.

Süreci değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Acı yıkımın üzerinden 22 gün geçti. Bu süre zarfında 10 bine yakın artçı sarsıntı ile Hatay ve Malatya merkezli depremleri de yaşadık. Bu sürecin ilk dakikalarından itibaren gösterdiğimiz büyük dayanışmayı 22. günde de sürdürüyoruz. Tüm Türkiye tek yürek oldu yardımlar bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Bizler de şu anda depremzedelerimizin en temel ihtiyacı olan sağlıklı barınma ihtiyacını gidermek adına girişimler gerçekleştirdik.

Konteyner tamiratı ile konforlu bir hale getirilmesinde katkı sunan meslek liselerimiz ve destek olan üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca gece gündüz demeden yardım malzemelerinin toplanması, koordinasyonu ve lojistiği konularında üstün gayret gösteren, her türlü imkânını seferber eden Sakarya iş dünyası ve Sakarya halkına da tekrar teşekkür ediyorum.

Şimdi de hazır olan konteynerlerimizi trenlere yükleyerek afet bölgesindeki depremzedelerimizin kullanımı için gönderiyoruz. Ülke olarak dayanışma içinde bu süreci aşacağımıza inanıyorum.” dedi.
 

Güven Yapı
SATSO önderliğinde alınan konteynerler depremzedelere gönderildi
Akgün Restoran Çorba
SATSO önderliğinde alınan konteynerler depremzedelere gönderildi
SATSO önderliğinde alınan konteynerler depremzedelere gönderildi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden