Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Sakaryaya 6 müze yapılacak

10-12-2019 15:11:01 - SAKARYA
Sakaryaya 6 müze yapılacak

Yılın son meclis toplantısında 55 madde görüşülerek karara bağlandı.

Özgür Adımlar
Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’da 6 müzenin yapılması noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Şehrimizde Kent Müzesi, Sanat Müzesi, Göç Müzesi, Donatım Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi olmak üzere toplamda 6 müze için İstanbul Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızla çalışıyoruz. Tamamlandıktan sonra inşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir” dedi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmaların ardından 1 ilave gündem maddesi ile toplam 55 gündemin görüşüldüğü toplantıda Başkan Ekrem Yüce, Aralık Ayı içerisinde yapılan çalışmaları meclis üyelerine aktarırken; gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı önemli maddelere ilişkinde bilgilendirmelerde bulundu. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine Büyükşehir Belediyesini temsil etmek üzere 1. asil üye Necmettin Alper, 2. asil üye Lokman İçöz, Yedek üye olarak Azmi Çelebi seçildi.
 
Katılımcı belediyecilik anlayışı
 
Sakarya için yoğun mesai harcayarak güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir tempo ve titizlikle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızın istek, görüş ve önerilerini dikkate alarak katılımcı belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sunuyoruz. İlçelerimize ziyaretlerde bulunarak belediye başkanlarımız ve bürokratlar ile bir araya geliyoruz. Erenler, Taraklı, Serdivan, Adapazarı, Söğütlü ilçelerimize gittik. En son Akyazı’daydık. Bu ziyaretlerimizi diğer ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. Böylelikle ilçelerimizde gerçekleştirilen faaliyetleri ve yapacağımız projeleri istişare ederek yakından izleme imkânı elde edeceğiz” dedi.
 
Ticari ilişkiler gelişecek
 
Başkan Yüce, “Muhtarlarımız ile de aylık istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Hendek ile başladık. İstişare geleneksel kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Kasım ayı boyunca da Büyükşehir Belediyemizde birçok misafirimiz oldu. Özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilerimize Sakarya’mızı tanıttık. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenlenen ‘Tecrübe Paylaşım Programları’ kapsamında Kırgızistan Belediye Başkanlarını misafir ettik. Yine Tanzanya, Güney Kore ve Kazakistan Büyükelçilerimizi Büyükşehir Belediyemizde ağırladık. Bütün bu ziyaretler, kültürel işbirliğinin yanında aynı zamanda ticari ilişkileri geliştirmek için bize zemin hazırladı. Sakarya’nın tanıtımına katkı sağladı” dedi.
 
Çikolata Fabrikası
 
Yüce, “Sakarya’mızı her alanda ‘Marka Şehir’ haline getirmek için projelerimiz devam ediyor. Söğütlü ilçemizde bir Çikolata Fabrikası kurmayı düşünüyoruz. Şehrimize yatırım sağlamak amacıyla da bir dizi görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Mücahit Demirtaş ile şehrimizi ziyaretinde bu konuyu da gündeme getirdik. Kendisi bizi çok olumlu karşıladı. Gerek istihdamı artırmaya yönelik, gerek tarımsal kalkınmayı sağlamaya yönelik ve gerekse turizm potansiyelini artırmaya yönelik proje ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.
 
Millet Bahçesi
 
“Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi. En kısa zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Kasım ayında 48 bin 897 ton asfalt ürettik. 2019 yılı genelinde ise toplam 402 bin 906 ton asfalt üretimi gerçekleştirdik. Bu yılın son toplantısını gerçekleştiriyoruz. İnşallah yeni yılda da hizmetlerimize son hızla devam edeceğiz. Sakarya’mıza hizmet yolunda hepimiz elimizden gelen gayretin en iyisini göstermeye devam edeceğiz. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
 
6 müze
 
Başkan Ekrem Yüce, “Kent genelinde Kent Müzesi, Sanat Müzesi, Göç Müzesi, Donatım Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi başta olmak üzere toplamda 6 müzenin yapılması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir. Tamamlandıktan sonra inşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir. Ayrıca engelliler için gündüz bakım evi engelli vatandaşlarımız için hizmet sunacaktır.”
 
Gündem Maddeleri ise şu şekilde;
 
1. maddeden 21. Maddeye kadar imar ve bayındırlık komisyonu, 22. Madde ise hukuk komisyonuna havale edildi. (2-3-4 komisyona sunuldu ve tekrar değerlendirilecek) 23. Maddeden 44’e kadar imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 45. Madde oy birliği ile kabul edildi. 46. Madde oy birliği ile kabul edildi. 47. Madde oy birliği ile kabul edildi. 48-49. Maddeler oy birliği ile kabul edildi. 50. Madde oy birliği ile kabul edildi. 51. Madde hukuk komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 52. Madde oy birliği ile kabul edildi. 53. Madde oy birliği ile kabul edildi. 54. Madde oy birliği ile kabul edildi. 55. Madde imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Bir sonraki meclis 13 Ocak 2020 yılında gerçekleştirilecek.
 
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden