Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakarya Millet Bahçesi açıldı

05-06-2020 18:06:36 - SAKARYA
Sakarya Millet Bahçesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan Sakarya'da ki Millet Bahçesi törenle hizmete açıldı.

Özgür Adımlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yıkılan eski Atatürk Stadı'nın yerine 60 dekarlık alanda yapılan, içerisinde yürüyüş, spor ve oturma alanları, millet kıraathanesi, sahne ve su kaynakları gibi birçok donatının yer aldığı millet bahçesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde açıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi doğrultusunda Atatürk Kültür Merkezi alanında bulunan Ankara Millet Bahçesi inşaat sahasında düzenlenen tören ile İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını yaptı.
 
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin açılışını video konferans sistemi ile bağlantı yaparak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Gençlerimizin geleceği için çevrenin bize emanet olduğu anlayışıyla tüm insanlığın 5 Haziran Çevre Günü'nü tebrik ediyorum. Toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan bu 10 millet bahçemizin her biri yeşil alanları ve içlerindeki tesisleri ile gerçekten iftihar verici eserlerdir” diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Şehircilik geleneğimizin sembolleri olacak millet bahçelerimizden 13’ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünkülerle birlikte toplam 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz.
 
Şehirlerimiz yeni binalarla gelişirken, park, çocuk oyun alanı, yol boylarının yeşillendirilmesi gibi çalışmaları da ihmal etmedik. Böylece 81 ilimizde ve ilçelerinde örnek hayat alanları oluşturduk. Geldiğimiz noktada artık şehirlerimizin çok daha büyük, donanımlı dinlenme, nefeslenme, vakit geçirme alanlarına ihtiyacı olduğunu gördük. Millet bahçeleri işte bu tespit sonrasında geliştirdiğimiz projelerdir. Özellikle şehir merkezlerinde yeniden yaptığımız stadyumların, kamu binalarının yerlerinden başlayarak tüm uygun alanları millet bahçeleri için tahsis ettik. Allah’ın izni ile 2023 yılına kadar 81 vilayetimizin tamamını millet bahçeleri ile donatmış olacağız. Bu ülkenin hiçbir vatandaşının yurt dışına gittiğinde gıpta ile bakacağı hizmet bırakmayana kadar eser üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Sakarya Millet Bahçesi'ndeki açılışı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve protokol kurulan ekrandan takip etti. 
Akgün Restoran Çorba
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Güven Yapı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı
Sakarya Millet Bahçesi açıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ahmet 4 yıl önce2020-06-07 12:41:13

Aynen... Suriyelilerin bayram eder artık..

0
-0
İsim kötü 4 yıl önce2020-06-06 07:45:04

Millet bahçesi deyince nedense aklıma gidip fasulye toplamak geliyor.

1
-1
Akyazılı 4 yıl önce2020-06-05 23:38:35

Suriyelilere hayırlı olsun.

7
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group