Haber: Mine Yıldırım/Samet Yıldırım
Sakarya'dan depremin vurduğu şehirlerden Kahramanmaraş'a giden müftülük personelleri depremzedelerin yaralarını sarıyor. Yardım çalışmalarına yardım ediyor.
Kahramanmaraş'taki yardım çalışmalarına katılan
Arifiye Müftüsü Mükerrem Cüre; "Arifiye Müftüsü olarak iki aydır görevdeyim. 24 kişilik ekibimizle İl Müftümüzün organizesiyle 8'i Söğütlü'den olmak üzere 16 kişi Arifiye'den toplam 24 kişi olmak üzere Kahramanmaraş'a geldik. Erzak dağıtımı, çadırlardaki inşaat görevini hep birlikte yapmaktayız arkadaşlarımızla birlikte. Bunları yaparken Sakarya Müsiad'dan bir tır dolusu hijyen malzemesinden, çikolatasına kadar 4-6 yaş çocuk malzemesine kadar herşeyi gönderdiler. Cenabı-Hak onlardan razı olsun. Onlar vesilesiyle 4 tane 4-6 yaş Kur'an Kursu açtık oyuncaklarıyla, santraçlarıyla, eğitim materyalleriyle. Dolayısıyla bu yardıma vesile olan Mehmet Altunbudak Bey'e , Sakarya Müsiad'a ve vesile olan Ferizli Müftüsü Bedri Sinan hocamıza, bunları dağıtan personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte inşallah buradaki yaraları sarmaya depremzedelere yardımcı olmaya hep birlikte gayret etmekteyiz. Cenab-ı Hak depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin . Yaralılara acil şifalar ihsan eylesin . Depremzedelerede bir an yaraları sararak normal hayata dönmelerine inşallah vesile olsun. Bu vesile ile sizlere de teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.
KUR'AN KURSU AÇTIK
Arifiye Yeşil Kubbeli Cami İmam Hatibi Murat Turgut ise " Arifiye Müftülüğü olarak burada 16 kişilik ekibimizle hizmetlerimize devam ediyoruz. 2 bin tane çadır var burada. Dünden bugüne 4 tane 4-6 yaş Kur'an Kursu açtık. Burada gördüğünüz gibi hizmetlerimiz devam ediyor. Bugün bu Kur'an Kursunu açtık , yukarıda da Kur'an Kursu açtık. Akabinde çamaşır dağıtım hizmetlerini de yürüyoruz buradan çamaşır dağıtımı yapıyoruz. Manevi hizmet rehberleri ve mescidimiz var. Mescidlerde vatandaşlarımıza manevi destek oluyoruz. Maneviyat işlerini de bizler yürütmekteyiz. Hizmetlerimiz bu şekilde devam ediyor Arifiye Müftülüğü olarak. Çarşamba günü sabah inşallah nasip olursa bizler gideceğiz başka arkadaşlar bizden hizmeti devralacaklar. Bu şekilde hizmetlerimiz devam edecek Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde inşallah"
GÖREVİMİZ MANEVİ DESTEK
Arifiye Yavuz Sultan Selim Cami İmam Hatibi Ebubekir Karakaş da ; "Sakarya Arifiye Müftülüğü olarak personeli olarak geldik asıl görevimiz manevi destek ,morel motivasyon yapmak buradaki depremzede arkadaşlarımıza kardeşlerimize elimden geldiği kadar her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bunun dışında çocuklar için oyun alanları oluşturduk beş noktada, 2 binin üzerinde çadır var çadır kentte. Vatandaşların aslı ihtiyaçları olan giyim malzemelerini tedarik etme konusunda onlara yardımcı oluyoruz elimizden geldiği kadar. Bu hizmetleri devam ettiriyoruz, görevi Kırşehirli arkadaşardan devraldık. İnşallah bizden sonra gelen arkadaşlara da aynı şekilde devredeceğiz"
BURADA OLMAKTAN MUTLUYUZ
Kocaeli Müftülüğü'nden Züleyha Bayraktar; "Biz Sakarya'dan Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü'nden görevli olarak geldik manevi danışmanlık yapıyoruz burada. Dört gündür buradayız yaptığımız koordineli olarak işlem il müftülüğüne bağlı, İlçe Müftülüğümüz Arifiye Müftülüğümüzle beraber geldik. O bizleri yönlendiriyor, bizleri yönlendirmesiyle beraber bizlerin yaptığı şuanki işlem Sakarya'dan gelen özel yardımlar var. Bunlarla ilgili belirli bir grup oluşturduk. Bize öncülük eden Kahramanmaraş'ın kendi hoca hanımları var. Onlarla birlikte bize verdikleri paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için ekibimiz önce çadırları dolaşıyor, manevi rehberin adı altında hal hatır soruyoruz. Bu hal hatırın öncülüğünde bizlerden istediği, arzu ettiği, yapabileceğimiz şeyleri not alıyoruz. Diğer ekibimiz de o alınan notları çadır numaralarına göre planlıyor, programlıyor , poşetliyor. Paketleride ulaştıran ayrı bir ekibimiz var. Onun haricinde bizim bulunduğumuz kampüste bir mescid açıldı. O mescidin içerisinde saat ikide halkla beraber buluşuyoruz. Bu buluşmamızda Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Onlara acı tatlı her konuda inanan bir insanın hiçbir zaman sekteye uğramayacağını imanının gereği her zaman kârda olduğunu sıkıntı gelince sabrettiğinde sevap kazandığını yine gelen bu teşekkürler beraber niyetlerle beraber de yine teşekkür ettiklerini yine kazançlı olduklarını hatırlatıyoruz. Gerçek anlamda görevimiz onları manevi anlamda rahatlatmak. Elimden geleni yapıyoruz, burada olmaktan mutluyuz huzurluyuz. Uzaktan izlediğimiz de daha içimiz buruktu hakikaten üzgündük. Çünkü Sakarya'da biz bunu yaşadık yaşadığımız için de onları daha iyi anladığını düşüyoruz. Çok şükür gelmek nasip oldu onların gönlüne dokunmak nasip oldu"