Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

RATED, ayrımcılığa tepki gösterdi

30-12-2021 19:16:04 - SAKARYA
RATED, ayrımcılığa tepki gösterdi

Sakarya Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği'nden (RATED) Sakarya Valiliği'nin reklam yayını kararıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Özgür Adımlar

Sakarya Valiliği, koronavirüs tedbirleri konusunda Sakaryalılara 'aşı olun' çağrısı yaptığı bir reklam çalışması oluşturmuş ve bu çalışma, sadece şehirdeki 7 yerel gazete tarafından yayınlanmıştı.

Yazılı, dijital ve televizyon yayını yapan medya kuruluşları da, valiliğin tanıtım bütçesini yalnızca yerel gazetelere ayırmasına tepki gösterdi. Yerel medyanın gündeminde olan 'reklam yayını' konusuyla ilgili bir tepki de Sakarya Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği'nden (RATED) geldi.

"Birinci önceliğimiz emekçilerin hakkını savunmaktır"

Açıklamada, "RATED olarak özellikle pandemi sürecinde ekonomik olarak zor günler geçiren tüm basın-yayın mecralarının ve emektar medya mensuplarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kentimizde mesleğine gönül vermiş, halkımızın haber alma ihtiyacını karşılamak için gece-gündüz demeden çalışan emekçilerin hakkını korumak, hukukunu gözetmek kuruluşumuzun birinci önceliğidir. Sakarya Valiliği'nin son 2 yıldır dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle ilgili halkı bilinçlendirmeye yönelik yürüttüğü duyarlılık esaslı çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Sakarya medyası, özellikle salgınla mücadelede en önemli faktör olan aşının yaygınlaşması için yürütülen kampanyaları yayınlarıyla ve oluşturduğu farklı kampanyalarla desteklemiştir" denildi.

"Her türlü haksızlığın ve ayrımcılığın karşısındayız"

Yapılan açıklamada ayrıca, "Ancak, şehrimizin en yetkili kurumunun bu noktada oluşturduğu reklam bütçesinin adaletsiz şekilde kullanılması bizleri derinden üzmüştür. Burada en önemli husus, Sakarya'nın geçmişten bugüne sesi olan medya kuruluşlarının yalnızca yerel gazetelerden oluşmadığı gerçeğinin bilinmesidir. Sakarya'da yayın yapan internet siteleri, dijital medya kurumları, televizyon kanalları, radyolar, dergiler ve bir çok alanda faaliyet gösteren kurumlar, geçmişten bugüne halkın haber alma ihtiyacını karşılamak için fedakarca çalışmaktadır. Temsil ettiğimiz medya kuruluşlarının sesi ve savunucu gücü olarak, yapılan her türlü haksızlığın ve ayrımcılığın karşısındayız. Sakarya Valiliğimizden bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve bundan sonra yapılacak her türlü çalışmanın ayrımcı bir yaklaşımla değil, adaletli bir duruşla yürütülmesini talep ediyoruz. Tüm kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)