İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Patlama davasını temyize götürecekler

02-03-2022 10:23:02 - SAKARYA
Patlama davasını temyize götürecekler

Hendek'teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin davada sanıklara verilen hapis cezaları istinaf mahkemesine temyize götürülüyor.

Hardal Burger Akyazı

Hendek ilçesi Yukarıçalıca Mahallesi mevkiinde 3 Temmuz 2020'de meydana gelen 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davada karar açıklanmıştı.

Mahkeme heyeti, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan sanıklar fabrika sahiplerinden Yaşar C. ve Ali Rıza Ergenç C'yi 16 yıl 3 ay, Hasan Ali V'yi 12 yıl 6 ay ve tutuksuz sanıklar Erşan Ö, Asiye A, Aslı B. ve Ahmet Ç'yi 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak Hasan Ali V'nin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanık Yaşar C'nin bu halinin devamına hükmetmişti.

Ölenlerin aileleri, sanıklara verilen cezaları az bularak karara tepki göstermişti.

ÜST MAHKEMEYE TAŞIYORLAR

Ailelerin avukatları karara itiraz etmek için gerekçeli kararı bekliyor.

Müşteki avukatlarından Can Atalay, karara itiraz edeceklerini söyledi. Mahkemenin kararını büyük bir hata olarak değerlendiren Atalay; "Bu olayda tüm olası kasıt unsurları oluşmuş. Bilinçli taksirden ceza verilmesi ve de iyi hal indirimi uygulanması kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.

Tüm duruşmalarda tutuklu sanık Yaşar Coşkun'un mahkeme heyetine ağır hakaretlerde bulunduğunu, buna rağmen ceza indirimi uygulandığına dikkat çeken Can Atalay “ Gerekçeli kararın açıklanmasıyla hemen istinafa gerekli itirazımızı yapacağız. Ali Rıza Coşkun, Yaşar Coşkun ve Hasan Ali Velioğlu'nun olası kasttan ceza alması gerektiği yönündeki talebimizi önce İstinafa ve Yargıtay'a taşıyacağız” dedi.
  

Marmara Göz
Patlama davasını temyize götürecekler
UB Group
Patlama davasını temyize götürecekler

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks