Başkent'te tartıştığı eski nişanlısını tabancayla vurarak öldürdükten sonra cesedini Sakarya'da TEM yolu kenarına atan şahsın yargılandığı davada karar çıktı. Sanığa, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.
Ankara'da Fatih Alşan (41), 4 Aralık 2020'de eski nişanlısı Yasemin Aydın'ı (41) konuşmak için otomobille Altındağ ilçesinden aldı. Alşan, tartışma sırasında araçtan inmek isteyen Aydın'ı tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü. Alşan, Aydın'ın cesedini yaklaşık 300 kilometre aracıyla taşıdıktan sonra TEM Otoyolu Sakarya geçişinde yol kenarına attı. İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınan Alşan, Ankara'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Müebbet hapis cezası verildi
Sanık Alşan hakkında, "canavarca ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında taraf avukatları, sanık Alşan ve müştekiler hazır bulundu. Mahkeme başkanı, daha önce savunmasını yapan Alşan'a son sözlerini sorarak konuşması için söz verdi ancak sanık sessiz kaldı. Duruşmaya 10 dakika ara verildikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Fatih Alşan'a 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.
İdam gelmediği sürece düzen gelmez 25 yıl hapis af vs ile en fazla 15 sene yatar sonra mafya olarak devam eder
Müebbet 25 yıl demek dörtte 3 ü yatar 18 19 sene hapiste uslu durursa 14 15 yılda çıkar belki daha da çabuk al sana adalet