Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Milli Tren için tarih verdi

29-05-2020 17:14:57 - SAKARYA
Milli Tren için tarih verdi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜVASAŞ’ta üretilen ve bugün raylara inmesi beklenen Milli Elektrikli Tren Seti için tarih verdi.

Özgür Adımlar
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜVASAŞ’ta üretilen ve bugün raylara inmesi beklenen Milli Elektrikli Tren Seti için tarih verdi. Atalay, “Ağustos ayında test sürüşleri başlar, 29 Ekim’de bu tren yollarda olur” dedi.
 
ERGÜN ATALAY TREN SETİNDE İNCELEME YAPTI
 
Adapazarı İlçesinde bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.’de (TÜVASAŞ)’ta üretilen Milli Elektrikli Tren Seti’nin daha önce 29 Mayıs’ta raylara indirileceği belirtilmiş ancak daha sonra bu program iptal edilmişti. İstanbul’un Fethinin 567’nci yıl dönümünde Adapazarı İlçesindeki fabrikaya gelen ve Genel Müdürden bilgi alan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Üretimi tamamlanan tren setinde inceleme yaptı. Atalay, “Zannediyorum ki Ağustos ayında test sürüşleri başlar ve zannediyorum ki 29 Ekim’de bu tren yollarda olur” dedi.
 
“HEPİMİZİN ARZUSU TRENLERİ BU ÜLKEDE YAPARAK KULLANMAKTI”
 
Yaklaşık 7 yıl önce ilk adımı atılan Milli Tren Seti için yolun sonuna gelindiğini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugün İstanbul’un Fethi’nin 567’nci yıl dönümü. Başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere tüm arkadaşlarının Allah mekanlarını cennet yapsın. Bu sene, benim bu kurumun okuluna girişimin 52’nci senesi. Benim dedem Batum’dan gelip bu fabrikanın temelinde çalışmış, kardeşlerim ve ben çalıştım. Bugün yarım asırdır beklediğimiz, arzu ettiğimiz Milli Trenin önündeyiz. Bugün buraya gelmeyi tercih ettim, bu treni görmek istedim. Yapılış aşamasını izleme imkanı buldum. 2012 yılının sonunda başladık, 5 bakan değişti ve hepimizin arzusu yurt dışından aldığımız trenler yerine bu trenleri bu ülkede yaparak kullanmaktı. Bugün geldiğimiz nokta da yolun sonu işte” ifadelerini kullandı.
 
“29 EKİM’DE BU TREN YOLLARDA OLUR”
 
Milli Elektrikli Tren Setinin 29 Ekim’de raylarda olmasını beklediklerini belirten Atalay, “Gönül arzu ediyordu ki; bugün bu tren yola inseydi ve hareket etseydi ancak buna imkan olmadı. Arzumuz kısa zaman içerisinde Ulaştırma Bakanımızın gelerek bu treni raylara indirir. Zannediyorum ki Ağustos ayında test sürüşleri başlar ve zannediyorum ki 29 Ekim’de bu tren yollarda olur. Bu tren bu ülkenin hizmetine sunulacak, bugüne kadar bu trenin yapımında emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden