10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Korona aşısı için Sakarya'da 100 denek aranıyor

07-08-2020 10:13:55 - SAKARYA
Korona aşısı için Sakarya'da 100 denek aranıyor

Korona aşısı, Türkiye'de aralarında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu 6 ayrı klinikte denenecek.

Özgür Adımlar
ABD’li ilaç devi Pfizer ve CEO’su Türk profesör Uğur Şahin'in olduğu Alman BioNtech firmasının ortaklaşa geliştirdikleri korona aşısı, Türkiye'de aralarında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu 6 ayrı klinikte denenecek. Sakarya'da aşıyı denemek için 18-85 yaşları arasında 100 denek aranıyor.
 
SENE SONUNDA SATIŞA SUNULABİLİR
Pfizer ve BioNTech işbirliğiyle geliştirilen korona aşısının 2/3 faz deneylerinin Dünyada 120 ayrı ülkede 30 bin kişi üzerinde denenmesi kararlaştırıldı. Almanya'da yapılan insan deneyleri başarıyla sonuçlanan aşının dünya genelinde 18-85 yaşları arasındaki gönüllüler üzerinde deneneceği, geri bildirimlerde beklenen sonuçların elde edilmesi halinde sene sonunda satışa sunulacağı belirtiliyor.
 
SAKARYA'DA 100 GÖNÜLLÜ ARANIYOR
 
Aşı dünyadaki diğer ülkelerle eş zamanlı olarak Türkiye'de 6 ayrı klinikte denenecek. Bu kliniklerden biri de Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Sakarya'da korona aşısının deneneceği 18-85 yaşları arasında 100 gönüllü aranıyor. Sakarya'nın deney yapılacak merkezlerden biri olarak çalışması pandemi süresince Sakarya'da yapılan çalışmalarda elde edilen başarıların etkili olduğu belirtildi.
 
ALMAN FİRMANIN TÜRK CEOSU
 
Alman BioNtech firmasının firmasının kurucusu ve CEO’su Türk profesör Uğur Şahin bir bir süre önce yaptığı açıklamada “Türkiye ile de temas halindeyiz. TÜBİTAK ve TÜSEB ile görüşüyoruz. Görüşmeler olumlu geçmesi durumunda iki ay içerisinde Türkiye’de klinik deneylere başlayabiliriz” demişti.
 
AŞI REAKSİYONLARINA BAKILIYOR
 
Şahin açıklamasında ilk sekiz haftada aşının 500 kişi üstünde, daha sonraki klinik deneylerde ise 10 binlerce insan üstünde deneneceğini belirterek “Normal olarak bir aşı piyasaya sürülmeden önce 10 binlerce insanda deneniyor. Yan etkilerine bakılıyor, aşı reaksiyonlarına bakılıyor ve aşı olan insanların hastalık geçirip geçirmediği kontrol ediliyor” ifadelerine yer vermişti.
 
DENEYLER POZİTİF ÇIKARSA
 
Sene sonunda aşının piyasaya sürülme ihtimalinin olduğunun müjdesini veren Şahin şunları söylemişti “Bu aşı çalışmaları küresel bir problemdir. Bunu ancak beraber çalışarak çözebiliriz. Bunu anlayarak biz iki büyük şirketle beraber çalışmaya başladık. Birisi Çin’deki, Çin’de deneyler yapmak için diğeri ise Pfizer şirketi. Biliyorsunuz Pfizer şirketi dünya çapında aşı deneyleri yapıyor ve Pfizer ile beraber çalışarak bu klinik deneyleri çok çabuk yaparak bitirmek istiyoruz. Sene sonuna kadar aşımızı piyasaya çıkarmak için yeterince kişiye aşıyı vermek istiyoruz. Deneyler pozitif çıkarsa eğer bunu sene sonunda inşallah piyasaya çıkartabiliriz.”
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Samet Dertli 4 yıl önce2020-08-09 23:10:12

Denek mi arıyorsunuz cocuk istismarcilari ve tecavüzcüler ne gune duruyor

0
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)